Rakentaminen: Vantaan pu­toa­mis­kuo­le­ma johti par­vek­kei­den käyt­tö­kiel­toon myös ou­lu­lais­ta­los­sa

Asuntokauppa: Oulun asun­to­mark­ki­noil­la on nyt ostajan mark­ki­nat

Luonto: Tyr­nä­vä­läi­sen Raimo Ala­ta­lon mök­ki­ran­nas­sa odotti jäiden läh­det­tyä raa­to­yl­lä­tys

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Alkon al­ko­ho­li­ton kioski aloit­taa ke­sä­kier­tueen, joka päättyy elo­kuus­sa Oulun Prideen

Alkon kesäkioski tarjoilee alkoholittomia juomia kesätapahtumien yhteydessä.
Alkon kesäkioski tarjoilee alkoholittomia juomia kesätapahtumien yhteydessä.
Kuva: Alko

Alkoholittomia juomia tarjoava Alkon kioski aloittaa kesäkiertueensa Turusta 10. kesäkuuta.

Alko juhlii tänä vuonna 90-vuotissyntymäpäiviään. Alkon tiedotteen mukaan maailma muuttuu, mutta Alkon perustehtävä, eli vastuullinen alkoholinmyynti, pysyy.

Ensimmäisten Alkojen ainoa alkoholiton tuote 90 vuotta sitten oli paperipussi, tänä päivänä valikoimasta löytyy lähes 300 alkoholitonta tuotetta.

– Alkoholittomien myynti Alkossa on nelinkertaistunut vuodesta 2012 ja viime vuonna myimme alkoholittomia lähes 17 prosenttia enemmän kuin vuonna 2020, kertoo palvelu- ja tuotekouluttaja Anri Lindström.

Lindströmin mukaan alkoholittomat juomat eivät ole enää vain limun korvikkeita, vaan niitä voi nauttia esimerkiksi ruoan makuparina.

– Alkoholittomat eivät myöskään ole pelkästään absolutistien juttu. Alkoholittomuuteen suhtaudutaan uteliaasti ja omia tottumuksia kyseenalaistetaan: miksi käytän alkoholia ja mikä rooli sillä on eri tilanteissa, Lindström toteaa tiedotteessa.

Alkoholiton kioski kiertää kahdeksalla paikkakunnalla erilaisten kesätapahtumien aikaan.

Kioskissa tarjoillaan keskimäärin kymmentä tuotetta. Kioski ei osallistu mainittuihin tapahtumiin, vaan se parkkeerataan keskeisille paikoille niiden lähistölle.

Ouluun kioski saapuu 5. elokuuta Pride-tapahtuman aikaan. Sitä ennen se kiertää Tampereella, Kuopiossa, Tahkolla, Helsingissä, Jyväskylässä ja Porissa.