Pääkirjoitus: Suomen side Ruot­siin vah­vem­pi ja ta­sa-ar­voi­sem­pi kuin yli 200 vuo­teen, on jo aika unohtaa komp­lek­sit

Suurpetokeskus: Tuore tar­kas­tus kertoo useista puut­teis­ta Kuu­sa­mon suur­pe­to­kes­kuk­ses­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

"A­le­taan olemaan jär­ke­vyy­den ra­joil­la" – Puu­ta­va­ran hinta on en­nä­tyk­sel­li­sen kor­keal­la ja moni siirtää ra­ken­nus­pro­jek­te­jaan

Rakentamisbuumi jatkuu Kuusamossa, mutta hinnat ovat Ikipuun yrittäjä Pauli Luukkosen mukaan lähes tuplaantuneet. Muidenkin rakennustuotteiden hintataso on kasvanut. Pölkky Oy:n toimitusjohtaja Petteri Virranniemen mukaan hinnat johtuvat markkinatilanteesta maailmalla.

Kuusamossa puutavaraa ostanut, mökkiään remontoiva Pasi Hiltunen totesi, että jos meinaa jotain tehdä, ei auta kuin maksaa mitä pyydetään.
Kuusamossa puutavaraa ostanut, mökkiään remontoiva Pasi Hiltunen totesi, että jos meinaa jotain tehdä, ei auta kuin maksaa mitä pyydetään.
Kuva: Mikko Halvari

Puutavaran hinta on nyt korkealla. Pölkky Oy:n tuoteperheen myymälä Ikipuun yrittäjä Pauli Luukkosen mukaan hinta on lähes tuplaantunut.

– Ei ihan kaikkien tuotteiden osalta, mutta suurimman osan. Minun kymmenvuotisen puutavaraurani aikana ja kollegoita jututettuani ei ole koskaan hinnannousut näin rajuina olleet. Aletaan olemaan järkevyyden rajoilla, mutta täytyyhän se itsekin mennä markkinahintojen mukaan, Luukkonen toteaa.