Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Koti: Vauva pani ou­lu­lai­sen Kar­ja­lan perheen huo­ne­jär­jes­tyk­sen uusiksi

Keskoset: Ii­läi­nen Vera Tur­ti­nen painoi syn­tyes­sään vain 500 grammaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Aleksei Na­val­nyi on siir­ret­ty ran­gais­tus­siir­to­laan – si­jain­nis­ta ei ole ker­rot­tu tar­kem­min

Vankilaviraston johtaja sanoi Navalnyin istuvan tuomionsa täysin normaaleissa olosuhteissa.

Helsinki

Venäläinen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi on siirretty rangaistussiirtolaan, vahvisti Venäjän vankilaviraston johtaja uutistoimistoille perjantaina.

– Hänet on siirretty sinne, missä hänen oikeuden päätöksen mukaan kuuluu olla, sanoi viraston johtaja Aleksandr Kalashnikov perjantaina valtiollisen uutistoimiston RIA Novostin mukaan.

Navalnyi tuomittiin ehdottomaan vankeusrangaistukseen aiemmin tässä kuussa muun muassa ehdonalaisensa rikkomisesta. Tuomiota pidetään poliittisena.

Kalashnikov ei kertonut tarkemmin, mihin Navalnyi on siirretty. Hän vakuutti Navalnyin istuvan tuomionsa täysin normaaleissa olosuhteissa.

– Takaan, että hänen henkeensä tai terveyteensä ei kohdistu mitään uhkaa.

Navalnyin puolustusasianajaja kertoi eilen, että Navalnyi on siirretty moskovalaisesta pidätyskeskuksesta tuntemattomaan paikkaan. Asianajaja kertoi uutistoimisto AFP:lle perjantaina, ettei edelleenkään tiedä päämiehensä olinpaikkaa.

Venäjän lain mukaan Navalnyin pitäisi kärsiä tuomionsa lähellä Moskovaa, mutta hänen tukijansa epäilivät, ettei lakia tässä tapauksessa noudateta.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin vaatinut vapauttamista

Navalnyi tuomittiin kolmen ja puolen vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen, josta suoritettavaksi rangaistusta jäi runsaat kaksi ja puoli vuotta.

Oikeus katsoi Navalnyin rikkoneen ehdonalaistaan, kun hän oli Saksassa sairaalahoidossa myrkytyksensä vuoksi. Navalnyi syyttää myrkytyksestä Venäjän turvallisuuspalvelua FSB:tä. Venäjän johto on kiistänyt valtiollisten toimijoiden osuuden myrkytyksessä.

Navalnyi otettiin kiinni, kun hän palasi Venäjälle tammikuussa. Navalnyin pidätys nostatti Venäjän mittapuulla valtavia mielenosoituksia, joissa pidätettiin kovin ottein tuhansia ihmisiä.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on vaatinut Venäjää vapauttamaan Navalnyin.