Yritykset: Kemp­pai­sen ken­kä­kaup­pa Oulun kes­kus­tas­sa täyttää 100 vuotta

Teollisuus: Tältä näyttää maail­man suurin kahden puu­la­jin kui­vaus­ko­ne

Luitko jo tämän: Tältä näyt­tä­vät tu­li­pa­lon jäljet Oulun Ran­ta­ka­dul­la

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Äk­ki­py­säh­dyk­sen ei saa antaa hämätä – Asun­to­ra­ken­ta­mi­sen nousuun va­rau­dut­ta­va jo nyt

Talouden alamäki on hyydyttänyt rakentamisen ja asuntokaupan. Katse on syytä suunnata tulevaisuuteen, jotta vältytään asuntopulalta.

Asuntorakentaminen ja asuntokauppa ovat kokeneet kovia kuluneen vuoden ajan. Tilastokeskuksen mukaan rakennusalan kannattavuus on kyntänyt miinusmerkkistä uraa alkuvuodesta lähtien. Verrattuna vuoden takaiseen tulokseen alan liikevaihto oli lähes seitsemän prosenttia pienempi lokakuussa 2023.

Tiputus on ollut nopea ja yllättänyt rakennusyhtiöt. Osa on pistänyt pillit pussiin, osa irtisanonut tai lomauttanut työväkensä. Jo sovituista rakennushankkeista on luovuttu tai aloitusta on siirretty odottamaan parempia aikoja.

Heikentynyt taloussuhdanne on hyydyttänyt rakentamista myös suurissa kaupungeissa, mikä on näkynyt niin Oulussa kuin pääkaupunkiseudullakin. Vasarat eivät enää työmailla pauku entiseen tapaan.

Rakennusalan syöksyä on vauhdittanut asuntokaupan liki täydellinen seisahtuminen ja hintojen lasku. Markkinoilla on tarjolla ennätysmäärä myymättömiä asuntoja.

Uutisissa on kerrottu harvinaisesta ilmiöstä Suomessa, tyhjillään olevista pakasta vedetyistä kerrostaloista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.