Aki Rou­ka­lal­le 10 000 euron Tai­ta­ja-sti­pen­di – "Mo­ni­puo­li­nen, luova ja val­ta­kun­nal­li­ses­ti näkyvä kult­tuu­ri­alan vai­kut­ta­ja"

Oululaislähtöinen kulttuurivaikuttaja Aki Roukala palkittiin keskiviikkona Taitaja-stipendillä.

Aki Roukala palkittiin Oulun Osuuspankin Taitaja-stipendillä. Arkistokuva.
Aki Roukala palkittiin Oulun Osuuspankin Taitaja-stipendillä. Arkistokuva.
Kuva: Susanna Tikka

Oululaislähtöinen kulttuurivaikuttaja Aki Roukala palkittiin keskiviikkona Taitaja-stipendillä. Oulun Osuuspankin myöntämällä 10 000 euron stipendillä pyritään palkitsemaan Oulun seudun huippuosaamista. Stipendi on jaettu vuodesta 2000 alkaen.

– Hän on monipuolinen, luova ja valtakunnallisesti näkyvä kulttuurialan vaikuttaja sekä manageri monen talentin ja tapahtuman, mm. Bättre Folk -festivaalin ja Maustetytöt-duon taustalla, Oulun Osuuspankin toimitusjohtaja Keijo Posio kommentoi.

Posion mukaan nyt oli sopiva hetki nostaa esille tapahtuma- ja kulttuuriala.

– Korona onnistui keväällä nuijimaan tapahtuma-alaa ankarasti, ja koko kulttuuriala on vaikeuksissa. Stipendin myötä haluamme nostaa keskusteluun myös tämän alan merkityksen sekä paikallisesti että valtakunnallisesti.

Taitaja-stipendin saaja on Oulun seudulta oleva tieteen, kulttuurin tai urheilun saralla työskentelevä yksityinen henkilö tai yhteisö, joka on tehnyt työllään ja osaamisellaan kotiseutuaan myönteisellä tavalla tutuksi. Viime vuonna stipendin sai  professori Mirja Illikainen.

Juttua muokattu kello 17.05: Tarkennettu Keijo Posion titteliä.