Yritykset: Kemp­pai­sen ken­kä­kaup­pa Oulun kes­kus­tas­sa täyttää 100 vuotta

Kulttuuri: Ou­lu­lai­nen Emilia Laa­ti­kai­nen kisaa Sar­ja­ku­va-Fin­lan­dias­ta

Luitko jo tämän: Tältä näyt­tä­vät tu­li­pa­lon jäljet Oulun Ran­ta­ka­dul­la

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Kolumni
Tilaajille

Ai­kuis­ten huo­li­lins­sien läpi nuoria ei näe sel­väs­ti

Pohjois-Pohjanmaalla on vetovoimaa, mutta iso tulevaisuuden kysymys tulee olemaan, miten se olisi houkutteleva paitsi pohjoisessa jo asuville, myös muille nuorille Suomessa. Ja koska Suomen väestönkasvuennusteet näyttävät syntyvyyden laskevan, pitää pystyä myös tarjoamaan jotakin houkuttelevaa myös Suomen ulkopuolelta tuleville.

Ei ole olemassa menestyneitä maakuntia ilman nuoria. Nuoret ovat tulevaisuuden työvoimaa ja innovaatioiden lähteitä. Lisäksi he tuovat omalla kansalaistoiminnallaan uusia ajatuksia julkisuuteen. Tämän takia eri kaupungit ja maat pyrkivät houkuttelemaan nuoria. Mitä vähemmän nuoria on, sitä enemmän heistä pitää kilpailla. Ikäluokkien pienentyessä näin käy väistämättä.

Vuoden 2016 Nuorisobarometrissa kysyttiin nuorten halukkuuttaan asua kotipaikkakunnallaan. Pirkanmaalla, joka oli suosituin, 60 prosenttia nuorista asui siellä, missä kaikkein eniten haluaisi. Pohjois-Pohjanmaan nuorista sama luku oli 41 prosenttia. Tällä lukemalla Pohjois-Pohjanmaa sijoittui maakuntien keskikastiin.

Isoista kaupungeista suosituimmat asuinpaikat olivat järjestyksessä Helsinki, Tampere ja Turku.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.