Pohteen säästöt: Liminka me­net­tää ter­veys­kes­kuk­sen

Ravintolat: Tes­ta­sim­me Oulun Pekurin ra­men-pai­kan

Syyte: Tur­val­li­suus­alan opet­ta­ja kouri opis­ke­li­joi­ta ja uhkaili hak­kaa­mi­sel­la

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Kolumni
Tilaajille

Ah­ke­ruu­des­ta tulee palkita

Mikään järjestelmä ei tule kestämään pidemmän päälle tilannetta, jossa kotiin jääminen on tehty houkuttelevammaksi kuin lisätyön vastaanottaminen.

Suomi on tutkitusti yksi maailman vakaimmista ja turvallisimmista yhteiskunnista elää. Suomen kansalaisuutta voi perustellusti pitää etuoikeutena ja siitä voi olla hyvästä syystä ylpeä. Maamme menestystarinan resepti on rakentunut monille sellaisille hyveille, joita meillä on vanhastaan ymmärretty korostaa, kuten ahkeruus, säästäväisyys ja vastuullisuus. Nämä arvot kestävät edelleen aikaa.

Kun suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa rakennettiin, sen kestävyys perustui ajatukselle, että enemmistö kansalaisista olisi valmiita ahkerasti työtä tekemällä vetämään yhteisiä vankkureita ja vähemmistö istuisi kyydissä palveluista nauttien. Toisin kuin nykyisin, tuolloin ei pelkästään korostettu ihmisten oikeuksia, vaan myös vastuuta ja velvollisuuksia.

Ajan mittaan paisunut verotaakka, kannustinloukut, liikenteen kustannukset, ja yhä avokätisempi sosiaaliturva ovat heikentäneet ahkeruuden ja yritteliäisyyden kannustimia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.