Kolumni: Na­to-jä­se­nyys on so­ti­laal­lis­ta liit­tou­tu­mis­ta syvempi asia, ja Poh­jois-Suo­men asemaa se vah­vis­taa

Kärpät: Ari Stenius jatkaa Oulun Kärp­pien lii­ga­ot­te­lui­den se­los­tus­ta Radio Ka­le­vas­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

AC Oulun pa­la­pe­lin avain­osa lok­sah­ti pai­kal­leen – Ra­fin­ha, 38, solmi vuoden jat­ko­so­pi­muk­sen: "Hä­nel­lä on vielä paljon an­net­ta­vaa"

Jalkapalloliigaan nousseella seuralla on koossa 20 pelaajasopimusta.

Rafinha valittiin päättyneellä jalkapallokaudella Ykkösen parhaaksi puolustajaksi.
Rafinha valittiin päättyneellä jalkapallokaudella Ykkösen parhaaksi puolustajaksi.
Kuva: Pekka Peura

Jalkapalloliigaan noussut AC Oulu julkaisi maanantaina yhden alkutalven merkittävimmistä pelaajasopimuksistaan. Viime kaudella Ykkösen parhaaksi puolustajaksi valittu Rafinha solmi seuran kanssa yksivuotisen jatkosopimuksen.

Rafinha, 38, pelasi läpi kauden luotettavasti AC Oulun takalinjoilla ja näytti nuoremmille kollegoilleen ammattiurheilijan mallia. Brasilialaiskonkari urakoi täydet minuutit yhtä vaille kaikissa Ykkösen otteluissa.

Selvää on, että Rafinhan rooli on merkittävä myös tulevalla kaudella, kun AC Oulu etsii liigassa askelmerkkejä voittavan jalkapallon ytimeen. Urallaan myös Mestarien liigaa pelanneen Rafinhan suoritustaso pysyy vakaana kamppailusta toiseen.

– Hänellä on vielä paljon annettavaa kentällä, AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola pelkistää.

– Rafinha tuli ja näytti, mitä hyötyä jalkapallossa on kokemuksesta, taidosta ja pelinäkemyksestä, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen säestää.

AC Oululla on koossa 20 pelaajasopimusta.