Rikosepäilyt: Haa­pa­jär­ven kär­ki­po­lii­tik­koa epäil­tiin myös tör­keäs­tä vir­ka­ri­kok­ses­ta

Asuntomurrot: Oulussa mur­tau­dut­tiin aamulla oma­ko­ti­ta­loon Kor­ven­ky­läs­sä

Luitko jo tämän: Kem­pe­lees­sä ke­hi­tet­ty deit­ti­so­vel­lus menee suoraan asiaan

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

AC Oulu nuo­rel­la ko­koon­pa­nol­la har­joi­tus­pe­li­kau­den start­tiin, Kaleva näyttää lauan­tain KuPS-ot­te­lun suorana – "Luu­li­si olevan näl­käi­siä pe­laa­jia ken­täl­lä"

Kaleva näyttää lauantaina tilaajilleen KuPS–AC Oulu -harjoitusottelun selostettuna monikameralähetyksenä kello 14.50 alkaen.

AC Oulun ensimmäiset harjoitukset
Kuva: Maiju Pohjanheimo

AC Oulu ehtii harjoitella kolmisen viikkoa ennen ensimmäistä yhteistä tasonmittausta, kun joukkue matkaa lauantaina Kuopioon paikallisen palloseuran vieraaksi.

Aiempien kausien ensimmäisissä harjoitusotteluissa oululaisten kokoonpano on saattanut muuttua ensimmäisen jakson jälkeen lähes kokonaan.

Vaikka Laivastonsiniset eivät saakaan Kuopioon aivan kahden kokoonpanon verran miehiä jalkeille, on valmennuksen tarkoitus on jakaa pelaajien fyysistä taakkaa siten, että rasitusta tulee pääosin maksimissaan 45 minuutin verran.

– Lähdemme harjoitusotteluun todella nuorella kokoonpanolla. Testimiehiä ei ole mukana, päävalmentaja Rauno Ojanen kertoo.

Osa joukkueen profiilipelaajista parantelee vielä tässä vaiheessa menneen kauden rasituksia ja kolhuja.

Kliseisesti, tämä avaa harjoitusotteluissa muille mahdollisuuden näyttää osaamistaan. Uusien kasvojen lisäksi pelipaikkaa edustuksesta kärkkyy myös muutama reservijoukkue ACO/OLS:n pelaajista.

Ojasen äänestä paistaa läpi helpottuneisuus.

Hän kokee, että kakkosjoukkueen toiminta on sarjanousun ja uusien resurssien myötä ammattimaistunut. Myös pelaajat ovat noteeranneet saman ja joukkueeseen on ollut imua.

Lauantain harjoitusottelun tärkein anti lieneekin se, että nyt joukkueen uudistunut valmennus pääsee näkemään sekä uusia hankintoja että omia nuoria pelaajia tositoimissa.

– Luulisi olevan nälkäisiä pelaajia kentällä. Toivon mukaan pelissämme nähdään myös niitä juttuja, mitä olemme käyneet harjoituksissa läpi, Ojanen päättää.

Kaleva näyttää lauantaina tilaajilleen KuPS–AC Oulu -harjoitusottelun selostettuna monikameralähetyksenä yhteistyössä Savon Sanomien kanssa.

Suora lähetys Lippumäen hallista Kuopiosta käynnistyy ennakkohaastatteluiden myötä kello 14.50. Ottelu vihelletään käyntiin kello 15.

Ottelusta tulee myöhemmin tallenne.