Koronarajoitukset: Ko­ro­na­toi­met päät­ty­vät Suomen ra­joil­la per­jan­tai­na

Uimavedet: Katso Kalevan ui­ma­ran­ta­ko­nees­ta, kuinka puhdas vesi lä­hi­ran­nal­la­si on

Mainos: Kaleva Digin ke­sä­tar­jous: 17,90 € 3kk, vain tänään.

AC Ka­jaa­nis­ta siir­ty­vä David Popa on uusin ja myös yl­lät­tä­vä kiin­ni­tys AC Oulun hyök­käyk­seen: "Hän tuo meille eri­lai­sen vaih­toeh­don"

Romanialainen viimeisteli viime kaudella Ykkösessä vain kaksi osumaa, mutta ACO-valmentaja Jyrki Ahola uskoo pelaajan potentiaaliin.

AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola on etsinyt joukkueensa hyökkäykseen pelaajia, joilla on erityyppisiä vahvuuksia.
AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola on etsinyt joukkueensa hyökkäykseen pelaajia, joilla on erityyppisiä vahvuuksia.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Jalkapalloliigaan noussut AC Oulu esitteli keskiviikkona uusimman pelaajahankintansa, jota voi pitää myös yllättävänä. Seura solmi yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä David Popan kanssa.

23-vuotias romanialainen edusti viime kaudella Ykkösen AC Kajaania. Varsinaisesta maaliruiskusta ei voi puhua, sillä Popa iski AC Kajaanille kaksi maalia.

– Viime kausi meni piloille loukkaantumisen takia ja osittain siksi, että hän pelasi vieraalla paikalla laiturina. Hän on isokokoinen ja älykkäästi liikkuva boksipelaaja, joka tuo meille erilaisen vaihtoehdon hyökkäykseen, AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola painottaa seuran tiedotteessa.

Aholan vahva usko pelaajaan pohjautuu viime kautta edeltäneiden vuosien näyttöihin. Kauden 2019 Ykkösessä Popa viimeisteli AC Kajaanille loppukauden 12 ottelussa seitsemän maalia, joiden oheen kirjattiin myös kaksi maalisyöttöä.

– Suomeen tullessaan hän on osoittanut olevansa tehokas viimeistelijä, Ahola pelkistää.

Nuorempana Popa loi uraa Romanian juniorimaajoukkueissa ja Englannissa Birmingham Cityn akatemiassa. Popalla on kokemusta myös Romaniasta toiseksi ylimmän sarjatason peleistä.

Popa on tiettävästi AC Oulun historian ensimmäinen romanialaispelaaja.

AC Oululla on tuoreimman hankintansa myötä koossa 22 pelaajasopimusta.