Aateli Race ki­sa­taan tu­le­va­na vii­kon­lop­pu­na Vuo­ka­tis­sa – Miss Suomi 2020 -fi­na­lis­tit jakavat ta­pah­tu­mas­sa kas­vo­mas­ke­ja ja kä­si­de­siä

Kilpailu on perinteisesti järjestetty juhannuksen jälkeisellä viikolla, mutta koronapandemian takia kisa siirrettiin syyskuun alkuun.

Iivo Niskanen (97) ja Ristomatti Hakola (100) ovat tähdittäneet Aateli Racea aikaisempina vuosina. Arkistokuva.
Iivo Niskanen (97) ja Ristomatti Hakola (100) ovat tähdittäneet Aateli Racea aikaisempina vuosina. Arkistokuva.
Kuva: Jukka Leinonen

Maasto- ja ampumahiihdon sekä yhdistetyn ja hiihtosuunnistuksen urheilijoita yhteen kokoava Aateli Race järjestetään tulevana viikonloppuna Vuokatissa.

Kilpailu on perinteisesti järjestetty juhannuksen jälkeisellä viikolla, mutta koronapandemian takia kisa siirrettiin syyskuun alkuun. Tapahtuma järjestetään 16. kerran.

Kilpailut alkavat lauatain prologilla. Sunnuntaina vuorossa on puolestaan maastojuoksuosuus. Kisojen ajat lasketaan yhteen, jonka perusteella määräytyy lähtöjärjestys ja aikaerot vapaalla tyylillä kisattavaan rullahiihtoon, joka huipentuu Vuokatinvaaran päälle. Naisilla matkana on kymmenen ja miehillä 15 kilomeriä.

Kisaemäntinä toimivat Miss Suomi 2020 -finalistit jakavat tapahtumassa kasvomaskeja ja käsidesiä.

– Järjestelyt ovat hyvin aikataulussa. Haluamme järjestää viikonlopun kilpailut vastuullisesti ja turvallisesti niin urheilijoille kuin yleisöllekin. Toivomme, että kaikki paikallaolijat noudattavat hyvää käsihygieniaa, turvavälejä sekä maskisuositusta mahdollisuuksien mukaan, kilpailujohtaja Hannu Koivusalo sanoo tiedotteessa.