Kirkko: Oulun tuo­mio­ro­vas­ti Satu Saa­ri­nen: Samaa su­ku­puol­ta olevien vih­ki­mi­sen aika on nyt

Vanhat kuvat: Nuo­ri­so­muo­ti innosti 2010-lu­vun Oulussa

Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ää­ni­kir­jat hou­kut­ta­vat nyt yhä vah­vem­min lu­ki­joi­ta, ja sitä ke­hi­tys­tä lienee mah­do­ton­ta kääntää

Suomalainen kirjallisuus elää vahvana mutta on samalla keskellä isoa murrosta. Finlandia-palkintojen antama julkisuusruiske lienee hyväksi koko kirjallisuuden kentälle.

Yksi suomalaisen kirjallisuuden keskeisistä vuotuistapahtumista koettiin jälleen keskiviikkona, kun vuoden 2021 Finlandia-palkinnot julkistettiin.

Palkintoja oli tänäkin vuonna kolme: kaunokirjallisuuden palkinnon sai Jukka Viikilän romaani Taivaallinen vastaanotto, tietokirjallisuuden palkinnon Osmo Tapio Räihälän teos Miksi nykymusiikki on niin vaikeaa ja lasten ja nuortenkirjallisuuden palkinnon Anna-Maija Aallon romaani Mistä valo pääsee sisään.

Kirjallisuuden Finlandia-palkintoa on jaettu vuodesta 1984. Palkinnon perustaneen Suomen Kirjasäätiön tavoitteena oli nostaa esiin laadukasta suomalaista kirjallisuutta. Vaikka tunnustuksen katveeseen jää koko ajan mittavasti korkeatasoista kirjallisuutta, alkuperäinen tavoite on täyttynyt.

Palkitut kirjat löytävät vuosi vuoden jälkeen lukijansa erinomaisesti.

Vaikea on tosin mitata sitä, lisääkö Finlandia-palkinto kirjallisuuden lukemista kaikkiaan.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.