Kuvagalleria: Linnan juhlien säih­ket­tä Kalevan kuvissa – katso kuinka poh­jois­suo­ma­lai­set edus­ti­vat Lin­nas­sa

Kysely: Vär­jö­tel­lään­kö teillä kyl­mäs­sä ja käydään no­peas­ti vii­leäs­sä suih­kus­sa? – Vastaa Kalevan suureen säh­kön­sääs­tö­ky­se­lyyn

Luitko jo tämän: Li­min­kaan juuri muut­ta­nut Iikka Kivi joutui luo­pu­maan tai­tei­li­jai­den­ti­tee­tis­tään, kun keikat lop­pui­vat kuin seinään

Mainos: Kalevan joulutarjous: Kaleva Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ää­ni­kir­jat hou­kut­ta­vat nyt yhä vah­vem­min lu­ki­joi­ta, ja sitä ke­hi­tys­tä lienee mah­do­ton­ta kääntää

Suomalainen kirjallisuus elää vahvana mutta on samalla keskellä isoa murrosta. Finlandia-palkintojen antama julkisuusruiske lienee hyväksi koko kirjallisuuden kentälle.

Yksi suomalaisen kirjallisuuden keskeisistä vuotuistapahtumista koettiin jälleen keskiviikkona, kun vuoden 2021 Finlandia-palkinnot julkistettiin.

Palkintoja oli tänäkin vuonna kolme: kaunokirjallisuuden palkinnon sai Jukka Viikilän romaani Taivaallinen vastaanotto, tietokirjallisuuden palkinnon Osmo Tapio Räihälän teos Miksi nykymusiikki on niin vaikeaa ja lasten ja nuortenkirjallisuuden palkinnon Anna-Maija Aallon romaani Mistä valo pääsee sisään.

Kirjallisuuden Finlandia-palkintoa on jaettu vuodesta 1984. Palkinnon perustaneen Suomen Kirjasäätiön tavoitteena oli nostaa esiin laadukasta suomalaista kirjallisuutta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.