Päätoimittajan kolumni: Viina vie urat, perheen ja ter­vey­den, mutta mitäpä siitä?

Vanhat kuvat: Lu­mi­lau­tai­lun suosio nousi 2000-lu­vul­la ja nuoriso väsäsi omia hyp­py­rei­tä

Luitko jo tämän: Kym­me­nen ou­lu­lais­opet­ta­jat ker­to­vat, että van­hem­mil­ta tulee rajuja ja asiat­to­mia vies­te­jä

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Aa­lis­tun­tu­rin hakkuut lo­pe­tet­ta­va, kunnes ym­pä­ris­tö­mi­nis­te­riö on kä­si­tel­lyt kan­sal­lis­puis­to­ha­ke­muk­sen

Metsähallituksen tammikuun puolivälissä aloittamat hakkuut Aalistunturilla jatkuvat, vaikka alueelle paikallisten toimesta tekemä kansallispuistoaloite on edelleen käsittelyssä ympäristöministeriössä.

Greenpeacen, Elokapinan ja Luonto-Liiton aktivisteista koostuva Metsäliike vaatii Metsähallitusta luopumaan hakkuista, kunnes ministeriö on käsitellyt kansallispuistohakemuksen.

Suomi on sitoutunut suojelemaan 30 prosenttia maapinta-alastaan sekä pysäyttämään luontokadon vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteen toteutuminen edellyttää, että myös metsätalouskäytössä olleita metsiä tulee suojella silloin, kun niillä on merkittävä rooli ekologisina yhteyksinä luontoarvoiltaan merkittävien metsien välillä tai kansallispuistoverkoston yhdistäjinä.

Aalistunturin alueella on uhanalaisia luontotyyppejä ja monimuotoisuudeltaan selkeästi arvokkaita kohteita, sekä niiden väliin jääviä talousmetsäalueita.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.