Mainos

100 Syytä Vaa­lais­tua – Tässä ainakin osa niistä, tule itse löy­tä­mään loput!

Vaala on sopivan kaukana kaikesta, Oulun ja Kajaanin välissä, upean Oulujärven rannalla, ja sinne voi tulla vapaa-ajan asukkaaksi, mökkeilemään, etätöihin tai vaikkapa ihan vain ihmettelemään. Vaalassa saat varmasti olla rauhassa, rentoutua ja nauttia ainutlaatuisesta luonnosta!

Vaalassa pääsee varmasti ulkoilemaan mitä upeimpiin ulkoilukohteisiin.
Vaalassa pääsee varmasti ulkoilemaan mitä upeimpiin ulkoilukohteisiin.
Kuva: Brandstein

Mitä ovat ne sata syytä Vaalaistua? Tässä ainakin osa niistä, tule itse löytämään loput!

Vaalan kunta

Tiesitkö, että Vaala on suomen kauneimman junareitin varrella? Tullessasi Vaalaan Oulusta näet pian ”Seuraavana, Vaala” -kuulutuksen jälkeen upean Oulujärven selän ja pian pääsetkin jo hyppäämään pois junasta idylliseen Vaalan kuntaan.

Kaunein junareitti -titteli tulee matkaa ympäröivästä upeasta luonnosta ja historiallisesta arkkitehtuurista vanhoine juna-asemineen.

Kun lähdet tutkimaan Vaalaa tarkemmin, huomaat pian, että kunnan upein vetonaula on sen luonto ja kulttuuri. Vaala osa Rokua Geoparkia, jossa pääset nautiskelemaan luonnon lisäksi myös kylpylästä sekä monipuolisista ulkoilu- ja liikuntamahdollisuuksista. Kulttuurista pääset nauttimaan Vaalassa ympäri vuoden, mutta ennen kaikkea etenkin kesäisin.

Juhannuksen jälkeen Vaalassa vietetään FestiVaala-viikkoa, joka huipentuu Vaalan vanhassa veturitallissa järjestettävään Valentin Vaala -elokuvafestivaaliin.

Upean Oulujärven tyynet maisemat.
Upean Oulujärven tyynet maisemat.
Kuva: Brandstein

Festivaalien lisäksi Vaalassa on paljon taidetta sekä Kassu Halosen Taidetalo, jossa voit tutustua merkittävän suomalaisen muusikon uraan ja historiaan.

Heinäkuun puolessa välissä Vaalan valtaa Bussikaljapäivät, johon ajoneuvoharrastajat kokoontuvat ajoneuvoineen, ja koko kunta nauttii livemusiikista.

Erityisesti Frisbeegolfin harrastajia hellitään Vaalassa! Vaalaan avattiin nimittäin tänä kesänä ehkä jopa Suomen paras frisbeegolf-rata. Se sijaitsee aivan ABC-aseman kupeessa, joten matka vaikkapa välipalalle ei ole pitkä.

Saharanta on Vaalan suosituin uimaranta, tänä kesänä siellä on palvellut myös nuorten pitämä kesäkioski.
Saharanta on Vaalan suosituin uimaranta, tänä kesänä siellä on palvellut myös nuorten pitämä kesäkioski.
Kuva: Brandstein

Vaala lasten suusta

Vaalan pienen koulun ansiosta lapset saavat henkilökohtaista opetusta. Vaalan lukio on kansainvälinen, joten kansainvälistymään pääsee opintojen aikana varmasti.

Lisäksi uusi koulurakennus takaa viihtyisät tilat opinnoille aina päiväkodista lukioon asti. Vaalassa aamu- ja iltapäiväkerho on maksuton 2. luokkaan asti. Lasten suusta kuultuna Vaalaistumisen parhaita puolia ovat aina lähellä oleva uimaranta, pyöräilymahdollisuudet, päiväkoti sekä kunnan monipuoliset lasten urheilukerhot.

Vaalaistua voi siis monella tavalla. Muuttamalla Vaalaan, tekemällä etätöitä Oulujärven rannalla, matkailun merkeissä, ulkoilemalla luonnossa tai tulemalla tänne vapaa-ajan asukkaaksi.

Nähdään Oulujärvellä!

Löydä lisää syitä Vaalaistumiseen: vaala.fi.