ADHD: Oulussa ke­hi­tet­tiin peli, joka voi jopa pal­jas­taa lapsen ADHD:n

Sirkus: Kahden lapsen äiti sai syk­syl­lä puhelun ja päätti karata sir­kuk­sen matkaan

Oulu: Ro­tuaa­rin palloa vaivaa mys­ti­nen vika, jota sel­vi­te­tään edel­leen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Yri­tys­ten toi­min­ta­edel­ly­tys­ten pa­ran­ta­mi­nen on ke­hit­ty­neen yh­teis­kun­nan tavoite – aloit­ta­vil­la yri­tyk­sil­lä on puute ni­men­omaan sie­men­vai­heen ra­hoi­tuk­ses­ta

Yritysten toimintaedellytysten parantaminen on kehittyneen yhteiskunnan, myös Suomen tavoite. Yritystoiminta on ainoa yhteiskunnallisen lisäarvon tuottaja ja siten kansallisen hyvinvoinnin perusta. Suomessa aloitetaan vähän uutta yritystoimintaa.

Syitä on etsitty kansanluonteesta, koulutuksesta, yhteiskunnan rakenteesta tai kansallisesta pääomaköyhyydestä. Uusliberaalin periaatteen perusteella valtiovalta on vetäytynyt vastuusta saada aikaan uusia yrityksiä.

Vastuu on sysätty Tekesin, Business Finlandin ja Teollisuussijoituksen tyyppisille organisaatioille. Ne ovatkin nopeasti institutionalisoituneet ja ryhtyneet harjoittamaan viranomaistoimintaa ilman tulosvastuuta.

Aito yritystoiminta lähtee todetun tarpeen täyttämiseen tähtäävästä ajattelusta, jossa alullepanija on yrittäjähenkinen, riskiä ymmärtävä mutta pelkäämätön toimija.

Kokemusten mukaan hyväkään liikeidea ei välttämättä kehity kannattavaksi ja kasvavaksi yritystoiminnaksi ilman kokenutta sparrausta ja kärsivällistä pääomaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.