Mainos

Yri­tyk­sen kasvuun kes­kit­ty­nyt ver­kos­to­toi­min­ta alkoi – vie­rai­lu­koh­tee­na ou­lu­lai­nen Hiottu, jonka lii­ke­vaih­to kasvoi viime vuonna lähes 77 pro­sent­tia

Yrityksen kasvuun keskittynyt verkostotoiminta alkoi maaliskuussa. Kasvuverkosto kokoaa Pohjois-Pohjanmaan alueella yhteen yrityksiä, jotka pyrkivät liiketoiminnan kasvattamiseen.

Kasvuverkosto aloitti toimintansa maaliskuussa tutustumalla Satu Lapinlammen johdolla Hiottu Oy:n toimintaan.
Kasvuverkosto aloitti toimintansa maaliskuussa tutustumalla Satu Lapinlammen johdolla Hiottu Oy:n toimintaan.
Kuva: Anna Tilvis

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien kasvua tavoittelevien yrittäjien avoin Kasvuverkosto kokoontui yritysvierailun merkeissä oululaisen Hiottu Oy:n toimitiloissa.

Keskustelussa nousi esiin toive, että verkoston toiminta muodostuisi osallistuvien yritysten näköiseksi. Vaikka toimialat ovat erilaisia, yritykset eri-ikäisiä ja yrittäjät eri kohdassa kasvua, niin jaettavaa kokemusta tuntuu löytyvän.

Usein yrittäjät ovat yksin kasvukipujen kanssa, eikä tukea ole mahdollista saada yrityksen tai lähipiirin sisältä. Toisen vastaavassa tilanteessa olleen yrittäjän on kuitenkin helppo ymmärtää ja asettua toisen asemaan. Yritysten tarinat ja vertainen sparraaminen ovatkin kasvuverkoston toiminnan keskiössä.

Kasvuverkosto on Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien kasvua tavoittelevien yrittäjien avoin verkosto, jonka tavoitteena on kohtauttaa kasvuhakuisia yrittäjiä, tarjota tukea ja inspiraatiota kasvuun sekä jakaa tietoa kasvun tueksi.

Kasvuverkosto järjestää tapaamisia kuukauden välein vaihtuvilla teemoilla, mutta niissä on aina aikaa myös keskustelulle ja kokemusten jakamiselle. Verkoston tapaamisia toteutetaan kasvotusten, etäyhteyksin sekä yritysvierailuin.

Torinrantaan 1. kesäkuuta

Kasvuverkosto kokoontuu seuraavan kerran kesäkuun ensimmäisenä päivänä kello 14 torinrannassa Oulussa. Silloin muodostetaan verkoston johtoryhmä ja valitaan puheenjohtaja.

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien puolesta verkostossa on mukana projektipäällikkö Minna Paakkola.

”Kokoonnumme ilman pönötystä ja ilman tärkeilyn vaatimuksia. Tilaisuudet ovat avoimia ja mukaan on tervetullut omana itsenään.”

Paakkola on huomannut, että yrittäjät ovat avoimia jakamisessaan. He haluavat kertoa myös kompastuskivistä ja hankalista asioista, jotta toisten kokemuksista voitaisiin oppia aidosti.

Hiotusta tuli Rauten tytäryhtiö

Hiottu Oy:n toimitusjohtaja Satu Lapinlampi esitteli kasvuverkoston jäsenille yrityksen tuloksellista toimintaa. Hiotun liikevaihto rikkoi viime vuonna miljoonan euron rajapyykin. Se oli 1,3 miljoonaa euroa ja nousi 76,8 prosenttia. Yritys työllistää 17 henkilöä.

Ohjelmistokehitysyritys on keskittynyt konenäköön liittyviin ja muihin teollisuuden tarpeisiin meneviin ohjelmistoihin. Asiakkaista suurimmat ovat maailmalaajuisesti toimivia yrityksiä ja pienimmät kahden hengen konsulttiyrityksiä.

Hiotun kasvutarinaan liittyy vuonna 2020 tehty yrityskauppa.

”Saimme ilmoituksen, että eräs yritys olisi kiinnostunut ostamaan meidät. Ilmoitimme asiasta isolle asiakkaallemme, joka tekikin pian oman ratkaisunsa”, Lapinlampi sanoo.

Raute Oy päätyi ostamaan Hiotun. Yrityskaupan jälkeen Raute omistaa 80 prosenttia Hiotun osakekannasta. Hiottu säilyi erillisenä osakeyhtiönä ja on nyt Rauten tytäryhtiö.

”Olimme Rautelle strategisesti kriittinen kumppani.”

Kauppa oli sikäli erikoinen, että toimialat ovat täysin erilaiset. Raute toimittaa viilun, vanerin ja LVL-levyn tuotantoon liittyviä laitteistoja ja kokonaisia tehtaita. Pörssiyhtiö on myös aivan eri kokoluokkaa kuin Hiottu.

”Ison firman selkänoja on tuonut työntekijöille turvallisuuden tunnetta, että työtä riittää”, Lapinlampi toteaa.

Pysyvyyttä koodaajissa

Raute toimii Nastolassa ja Kajaanissa, joihin on vaikea saada koodaajia. Oulussa tilanne on yleisesti parempi ja monet koodaajat ovat tyytyväisiä työnantajiinsa eivätkä niin helposti vaihda työpaikkaa.

Rautelle oli tärkeää laajentaa uudelle liiketoiminta-alueelle. ”Ohjelmistoala ei ole niin suhdanneherkkää. Rauten toimialalla ailahtelee enemmän.”

Lapinlampi sanoo, että jos ohjelmistoalalla halutaan kasvua, pitää hommata tekijä eli koodaaja. Alan pitkäaikainen ongelma on ollut työntekijöiden puute.

Hiotussa pidetään kiinni mukavuusperiaatteesta. Asiakkaita pyritään palvelemaan pitkäkestoisesti. Koodaajat pääsevät tekemään hommia monipuolisesti.

”Eri työntekijöille ovat mukavia eri asiat. Joku haluaa tehdä samaa ja tuttua. Toinen haluaa tehdä laajasti ja uusiin haasteisiin tarttuen”, Lapinlampi sanoo.

Hiotun periaatteet ovat tuottaneet tulosta eivätkä koodaajat juuri vaihdu. Työtyytyväisyyskyselyjen tulokset kertovat henkilöstön tyytyväisyydestä.

”Periaatteena on, että meillä on mukava olla töissä, meillä on mukavia asiakkaita ja teemme mukavia hommia.”

Yritys huolehtii vastuullisuudestaan. Lapinlampi on laskenut yrityksen hiilijalanjäljen ja on huomannut, että pienetkin keinot riittävät sen pienentämiseen. Esimerkiksi kun tuli tarve muuttaa isompiin tiloihin, uusi toimitila kalustettiin kierrätyskalustein.

”Laitteiksi hankitaan mahdollisimman kestävät laiteet. Asiakaspalaverit ovat olleet jo vuosia pääosin etänä”, Lapinlampi huomauttaa.

Hiottu kompensoi hiilipäästönsä kompensointimaksuilla ja voi niin ollen sanoa tekevänsä hiilineutraalia koodausta.

Kasvuverkosto
  • Kasvuverkosto kokoaa alueen yrittäjiä, jotka pyrkivät liiketoiminnan kasvattamiseen.
  • Verkosto on sopinut tulevista tapaamisista, joita on noin kuukauden välein.
  • Jäsenten toiveissa on luottamuksellinen ilmapiiri ja vertaissparraus.
  • Ohjelmassa on yritysvierailuja ja -tarinoita, puhujatapahtumia sekä eri teemojen käsittelyä, kuten henkilöstö, johtaminen, rahoitus ja strategiat.
  • Toimintaa ohjaamaan kootaan johtoryhmä, jotta toiminta olisi mukana olevien yrittäjien näköistä. 
  • Slogan: Kasvetaan isosti yhdessä.