Mielipiteet: Mihin tar­vit­sem­me yliop­pi­las­kir­joi­tuk­sia?

Urheilu: Mün­che­nin EM-päi­vä­kir­ja: Kas­vo­mas­kien paluu

Yrit­tä­jäl­le ja vi­ran­hal­ti­jal­le petos- ja lah­jus­syyt­teet Ou­lais­ten kau­pun­gin yli­suu­ris­ta las­ku­tuk­sis­ta – syyt­teen mukaan teot ai­heut­ti­vat 1,6 mil­joo­nan euron va­hin­got

Syyttäjä on nostanut kahta henkilöä vastaan syytteen törkeästä petoksesta Oulaisten kaupunkiin kohdistuneessa ylilaskutus-asiassa, tiedotteessa kerrotaan.

Syytteen mukaan yrittäjä ja viranhaltija ovat yhdessä erehdyttäneet kaupungin maksamaan ylisuuria suorituksia erityisesti kiinteistöjen kunnossapitoa koskevissa toimeksiannoissa ja laskuissa. Vuosina 2010–2021 aikana vahinkojen kokonaismäärä on syytteen mukaan kohonnut yli 1,6 miljoonaan euroon.

Yrittäjää syytetään myös törkeästä lahjuksen antamisesta ja viranhaltijaa törkeästä lahjuksen ottamisesta sekä törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä. Kyseinen viranhaltija ei ole enää Oulaisten kaupungin palveluksessa.

Epäillyt ovat esitutkinnassa pääosin tunnustaneet tapahtumien kulun, mutta esimerkiksi kysymys vahinkomäärästä on riitainen ja osin kiistetty.

Asiakokonaisuuteen liittyen syyte on nostettu myös kaupungin johtavassa asemassa olevaa toista virkamiestä kohtaan tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Epäilty on esitutkinnassa kiistänyt syyllisyytensä.

Asiaa käsitellään käräjäoikeudessa myöhemmin.