Yo-reaa­lis­sa ruo­dit­tiin Rebekka Naa­tuk­sen ko­lum­nia ja Sii­ka­joen suo­je­lu­aluei­ta

Ylioppilaat ovat kirjoittaneet tänään reaaliaineiden kokeet uskonnossa, elämänkatsomustiedossa, yhteiskuntaopissa, kemiassa, maantieteessä ja terveystiedossa.

Ylioppilaat ovat kirjoittaneet tänään reaaliaineiden kokeet uskonnossa, elämänkatsomustiedossa, yhteiskuntaopissa, kemiassa, maantieteessä ja terveystiedossa.

Evankelisluterilaisen uskonnon kokeessa ylioppilaskokelaat pääsivät analysoimaan Oulun seurakuntien tiedottajan Rebekka Naatuksen Kotimaa-lehteen kirjoittamaa kolumnia. Kolumnissaan Naatus kirjoittaa, kuinka evankelioiva lähetystyö tulisi lopettaa ja siirtyä puhtaasti auttamiseen. Tehtävänä oli arvioida Naatuksen näkemyksiä lähetystyön historian ja nykypäivän valossa.

Ortodoksisen uskonnon kokeessa pääsi esittämään konkreettisia esimerkkejä siitä, kuinka kirkko voisi auttaa kriisissä olevia perheitä ongelmatilanteissa. Elämänkatsomustiedossa kysyttiin puolestaan, voiko taide olla propagandan väline.

Terveystiedossa kysyttiin, kuinka tupakkariippuvuus syntyy ja mitkä tekijät kouluympäristössä vaikuttavat koululaisten turvallisuuden tunteeseen. Kokeessa pyydettiin myös vertailemaan klamydiaa ja kondyloomaa sekä listaamaan syöpäriskiä lisääviä tekijöitä.

Maantieteen kokeessa piipahdettiin Pohjois-Pohjanmaalla, kun karttaan pohjautuvassa tehtävässä mietittiin Siikajoen suistoalueen muodostumista ja perusteita alueen suojelulle sekä asutuksen sijoittumiselle.

Yhteiskuntaopissa kokelaat pohtivat muun muassa sinkkutalouksien lisääntymisen syitä ja kemian kokeessa kolesterolin rakennetta.