Kesähelmi: Pe­rä­me­ren saa­ris­toon pääsee ke­sä­ret­kel­le ve­neel­lä

Juhannuksen lehti: Lue ju­han­nuk­sen nä­köis­leh­ti täältä

Yli­vies­kan po­lii­si­ase­mal­le tuotiin pa­lo­pom­mi ja kaksi kä­si­kra­naat­tia – asema eva­kuoi­tiin ja puo­lus­tus­voi­mien väkeä hä­ly­tet­tiin pai­kal­le

Ylivieskan poliisiaseman ympäristö oli eristetty asemalle tuodun räjähteen vuoksi.
Ylivieskan poliisiaseman ympäristö oli eristetty asemalle tuodun räjähteen vuoksi.
Kuva: Tuovi Pulkkanen

Ylivieskan poliisiasemalle tuotiin perjantaina aamupäivällä toisen maailmansodan aikaisia räjähteitä, ja asema jouduttiin tämän vuoksi tyhjentämään henkilökunnasta ja asiakkaista.

Paikalle hälytettiin Puolustusvoimien yksikkö, joka tunnisti räjähteet palopommiksi ja kahdeksi käsikranaatiksi. He siirsivät räjähteet rakennuksesta ulos ja veivät ne hävitettäviksi.

Tilanne Ylivieskan poliisiasemalla oli ohi noin kello 15.

Poliisiasema sijaitsee Ylivieskan keskustassa lähellä kaupungintaloa ja kirjastoa. Rikoskomisario Eeva Törmänen Oulun poliisilaitokselta kertoo, että liikennettä aseman ympärillä jouduttiin rajoittamaan räjähteen vuoksi.

Räjähteitä ei saa itse kuljettaa

Räjähteiden tuonti Ylivieskan poliisiasemalle liittyi niin sanottuun armovuosikeräykseen, jossa poliisille on voinut ilmoittaa ja tuoda esimerkiksi perikuntien luvattomia aseita tai sodanaikaisia räjähteitä ilman seuraamuksia.

Poliisi on kuitenkin nimenomaisesti ohjeistanut ilmoittamaan räjähteistä ennalta eikä missään nimessä tuomaan niitä poliisin toimipisteisiin.

– Räjähteihin liittyy aina vaaroja, joten niihin ei tule koskea. Poliisi itse noutaa räjähteet hävitettäväksi, Oulun poliisin Twitter-tilillä muistutetaan.

Räjähteen vuoksi poliisi joutui perumaan Ylivieskan poliisiasemalle varattuja aikoja. Poliisi kertoo olleensa yhteydessä asiakkaisiin.

Oulun poliisilaitoksen alueella mahdollisista räjähteistä voi ilmoittaa sähköpostiosoitteeseen aseasiat.oulu@poliisi.fi.

Juttua päivitetty tilanteen päättymiseen liittyvillä tiedoilla 25.3. kello 15.19.