Säästötoimet: Mitä ti­loil­le käy, kun il­mas­toin­ti sul­je­taan yöksi? Ky­syim­me oleel­li­sia ky­sy­myk­siä Oulun sääs­tö­toi­mis­ta

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Yli sata par­tio­lais­ta Oulun seu­dul­ta on mukana hir­mu­hel­teis­sä Ete­lä-Ko­rean lei­ril­lä – kaikki vii­len­ty­mis­nik­sit on käy­tös­sä, mutta sau­no­mi­nen­kin maistuu

Partiolaisten maailmanjamboree järjestetään Etelä-Korean Saemangeumissa 1.–12. elokuuta.
Partiolaisten maailmanjamboree järjestetään Etelä-Korean Saemangeumissa 1.–12. elokuuta.
Kuva: Suomen Partiolaiset / Joonas Peltomäki

Kovassa helteessä järjestettävään partiolaistapahtumaan Etelä-Koreassa osallistuu yli sata partiolaista Oulun seudun partiolippukunnista.

Paikan päällä toisena suomalaisten joukkueenjohtajana toimii oululainen Saara Pajunpää. Hänen mukaansa mittari on sunnuntaina näyttänyt lähes 40 asteen lukemia.

– Tuntuu kuin -lukema lähenteli viittäkymmentä, Pajunpää kuvailee puhelimitse.

Pajunpään mukaan Suomen joukkue alkaa tottua kuumuuteen ja partiolaiset osaavat jo nopeasti reagoida ensimmäisiin kuumuuden aiheuttamiin oireisiin.

– Olennaista juoda riittävästi, jotta saa suoloja ja nesteet imeytyvät. Alussa oli vaikeaa pitää tasapainoa, mutta nyt siihen ollaan pikkuhiljaa totuttu, Pajunpää sanoo.

Maailmanjamboree alkoi tiistaina. Tapahtumaan osallistuu kymmeniätuhansia partiolaista eri puolilta maailmaa, suomalaisia on mukana noin 900.

Kuumuus ja leirin olosuhteet saivat brittiläiset ja yhdysvaltalaiset partiolaiset poistumaan leiriltä perjantaina. Suomalaiset ovat toistaiseksi päättäneet jatkaa.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.