Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Kolumni: Kas­vaa­ko Teams-opis­ke­li­jois­ta it­se­op­pi­nei­ta hui­ja­rei­ta?

Luitko jo tämän: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Ylen kysely: Pekka Haa­vis­to nousi suo­si­kik­si pre­si­dent­ti­pe­lis­sä – Olli Rehn sel­väs­ti alem­mis­sa lu­ke­mis­sa

Pekka Haavisto on ollut kaksi kertaa ehdolla presidentiksi. Arkistokuva.
Pekka Haavisto on ollut kaksi kertaa ehdolla presidentiksi. Arkistokuva.
Kuva: Mauri Ratilainen / Com.Pic.- Kuv

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) on kansalaisten suosikki seuraavaksi presidentiksi, kertoo Ylen kysely. Haaviston nimesi suosikikseen 25 prosenttia vastanneista.

Haavisto on ollut kaksissa edellisissä presidentinvaaleissa vihreiden ehdokas. Molemmilla kertaa hän on ollut vaalissa toisella sijalla.

Ylen Taloustutkimuksella teettämässä presidenttikyselyssä Haavisto on ensimmäistä kertaa ykköspaikalla. Viime maaliskuussa julkaistun kyselyn ykkönen oli Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn. Keskustalainen Rehn sijoittui nyt kakkoseksi 14 prosentin kannatuksella.

Haavisto on kyselyn mukaan suosittu naisten parissa ja nuorimmissa ikäryhmissä. Rehn saa kannatusta etenkin suurituloisilta ja maaseudulta.

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola keräsi kyselyssä 11 prosentin kannatuksen ja oli kolmas.

Seuraavat sijat menivät pääministeri Sanna Marinille (sd.) sekä kansanedustaja Jussi Halla-aholle (ps.). Molemmat saivat seitsemän prosentin kannatuksen. Kokoomuslaista Alexander Stubbia kannatti kuusi prosenttia vastanneista.

Kyselyn virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

Presidentinvaalien ensimmäinen kierros järjestetään 28. tammikuuta vuonna 2024.