Itsenäisyyspäivä: Näin suuri paraati Oulussa jär­jes­te­tään

Kolumni: Suo­ja­tien ylit­tä­mi­nen Oulussa on uh­ka­pe­liä hen­gel­lä

Kunniamerkit: Katso, ketkä poh­jois­suo­ma­lai­set saivat it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­kit

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Ylen kan­na­tus­mit­taus: Ko­koo­mus nousi suo­si­tuim­mak­si puo­lueek­si, perässä pää­mi­nis­te­ri­puo­lue SDP

Kokoomus on Ylen kannatusmittauksessa Suomen suosituin puolue. Kuvassa puolueen puheenjohtaja Petteri Orpo kuntavaali-iltana kesäkuussa.
Kokoomus on Ylen kannatusmittauksessa Suomen suosituin puolue. Kuvassa puolueen puheenjohtaja Petteri Orpo kuntavaali-iltana kesäkuussa.
Kuva: MAURI RATILAINEN

Kokoomus nousi suurimmaksi puolueeksi Ylen kannatuskyselyssä. Kyselyn mukaan 20,5 prosenttia suomalaisista äänestäisi nyt puoluetta. Kokoomus kasvatti kannatustaan edellisestä mittauksesta 0,7 prosenttiyksikköä.

Asiaa Ylelle kommentoineen Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turjan mukaan keskustaa aiemmin äänestäneet ovat kääntyneet enemmän kokoomuksen kannalle. Turjan kertoo, että kokoomuksen kannatus on noussut eläkeläisten, työväestön ja vähemmän koulutettujen äänestäjien keskuudessa.

Toiseksi suurinta kannatusta nauttii SDP, jota äänestäisi kyselyn perusteella 19 prosenttia. Puolueen kannatus laski edellisestä mittauksesta hieman, 0,6 prosenttiyksikköä. Kolmanneksi suosituin puolue on perussuomalaiset. Perussuomalaisia äänestäisi 17,9 prosenttia.

Keskustan kannatus putosi 1,2 prosenttiyksikköä. Puoluetta äänestäisi nyt 12,3 prosenttia suomalaisista, mikä tekee siitä neljänneksi suosituimman puolueen.

Vihreiden kannatus nousi edellisestä mittauksesta hieman ja puoluetta äänestäisi nyt 10,9 prosenttia suomalaisista. Vasemmistoliittoa taas äänestäisi 8,6 prosenttia.

RKP:n kannatus oli mittauksessa 4,3 prosenttia ja kristillisdemokraattien 3,4 prosenttia. Liike Nytin kannatus oli 1,8 prosenttia.

Taloustutkimuksen Ylelle tekemän kyselyn virhemarginaali on 2 prosenttia. Kysely tehtiin 2 386 ihmiselle ja heistä kantansa kertoi 1 728.