Sotaharjoitukset: Ou­lu­lai­nen Teemu Hil­tu­nen, 25, sai käskyn ker­taa­maan ja suureen Na­to-har­joi­tuk­seen

Yritykset: Kem­pe­le­läi­sen Lehdon työ­ka­lu­ja huu­to­kau­pa­taan nyt pilk­ka­hin­taan

Vastaa kyselyyn: Pitääkö hiih­to­lo­mal­la hiih­tää?

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Ylen kan­na­tus­mit­taus: Ko­koo­mus jatkaa kär­jes­sä, pe­rus­suo­ma­lais­ten suosio romahti

Helsinki
Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo.
Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo.
Kuva: MAURI RATILAINEN

Oppositiossa istuva kokoomus jatkaa edelleen Ylen kannatusmittauksen suosituimpana puolueena 21,2 prosentin kannatuksella. Toisena jatkaa pääministeripuolue SDP 19,0 prosentin kannatuksella. Molempien puolueiden suosio nousi aavistuksen edelliseen mittaukseen verrattuna.

Kolmatta sijaa pitää yhä perussuomalaiset, mutta oppositiopuolueen kannatus on romahtanut Ylen edellisestä kannatusmittauksesta. Perussuomalaisia kannatti 15,0 prosenttia vastaajista, mikä tarkoittaa 3,3 prosenttiyksikön laskua.

Kolmen suosituimman puolueen jälkeen samoilla sijoilla jatkavat hallituspuolueet keskusta, vihreät ja vasemmistoliitto. Keskustaa kannattaa 12,7 prosenttia, vihreitä 9,7 prosenttia ja vasemmistoliittoa 9,0 prosenttia vastaajista. Keskustan ja vihreiden kannatuksessa ei ole suurta muutosta edelliseen kyselyyn verrattuna, mutta vasemmistoliiton kannatuksessa on 1,0 prosenttiyksikön nousu.

Viidennen hallituspuoleen RKP:n kannatus on 4,7 prosenttia, opposition kristillisdemokraattien 3,4 ja nyt-liikkeen 2,1 prosenttia.

Taloustutkimuksen toteuttamaan kyselyyn vastasi noin 2 700 ihmistä, joista kantansa ilmoitti liki 2 000. Kyselyn virhemarginaali on 1,8 prosenttiyksikköä suuntaansa.