Sotaharjoitukset: Ou­lu­lai­nen Teemu Hil­tu­nen, 25, sai käskyn ker­taa­maan ja suureen Na­to-har­joi­tuk­seen

Yritykset: Kem­pe­le­läi­sen Lehdon työ­ka­lu­ja huu­to­kau­pa­taan nyt pilk­ka­hin­taan

Vastaa kyselyyn: Pitääkö hiih­to­lo­mal­la hiih­tää?

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Ylen kan­na­tus­ky­se­lyn kärkeä pitävä ko­koo­mus on yhä sel­vem­min Suomen suo­si­tuin puolue – ero SDP:hen kasvoi en­ti­ses­tään

Kannatuskyselyn suurin muutos tapahtui kokoomuksen suosiossa.

Helsinki
Ylen kannatusmittauksen mukaan kokoomuksen kannatus on kasvanut. Kuvassa puolueen puheenjohtaja Petteri Orpo. Arkistokuva.
Ylen kannatusmittauksen mukaan kokoomuksen kannatus on kasvanut. Kuvassa puolueen puheenjohtaja Petteri Orpo. Arkistokuva.
Kuva: Vesa Joensuu

Ylen tuoreen kannatusmittauksen mukaan oppositiopuolue kokoomuksen suosio muihin puolueisiin verrattuna on kasvanut entisestään.

Kokoomuksen suosio kohosi helmikuussa julkaistusta kannatuskyselystä liki puolentoista prosenttiyksikön verran. Puoluetta kannattaa kyselyn mukaan 22,6 prosenttia suomalaisista. Kannatuskyselyn suurin muutos tapahtui juuri kokoomuksen suosiossa.

Suomen toiseksi suosituin puolue on pääministeripuolue SDP, jonka kannatus on 18,5 prosenttia. SDP:n suosio laski edellisestä mittauksesta puolikkaan prosenttiyksikön verran.

Kolmanneksi suosituin on perussuomalaiset, jota kannattaa 15,6 prosenttia kyselyyn osallistuneista. Perussuomalaisten suosio romahti helmikuun mittauksessa yli kolme prosenttiyksikköä. Puolue on sen jälkeen kirinyt kannatustaan runsaat puoli prosenttiyksikköä.

Suosiotaan tuoreessa kannatuskyselyssä kasvatti hieman (0,7 prosenttiyksikköä) myös keskusta, jonka taakse asettui vastaajista 13,4 prosenttia.

Vihreiden tilanne Ylen kannatusmittauksessa synkkeni jälleen. Puoluetta kannatti 9,3 prosenttia vastaajista ja puolue pysytteli viidenneksi suosituimpana vain vaivoin. Perässä tulevan vasemmistoliiton kannatus oli 9,1 prosenttia.

Taloustutkimuksen toteuttamaan kyselyyn osallistui 2 727 ihmistä. Sen virhemarginaali on 1,8 prosenttiyksikköä suuntaansa.