Taide: Ou­lu­lai­nen Elsi Tau­riai­nen jul­kai­si maa­laus­vi­deon ja sai 100 000 seu­raa­jaa

Neuvottelutaito: Oulun po­lii­sin neu­vot­te­lu­ryh­män vetäjä kertoo tiu­kim­mat ti­lan­teen­sa

Kolumni: Sek­suaa­li­nen ah­dis­te­lu on rikos ja siihen tulee suh­tau­tua sel­lai­se­na

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Yle: Työn­te­ki­jän epäil­lään vää­ren­tä­neen ko­ro­na­tu­lok­sen­sa po­si­tii­vi­ses­ta ne­ga­tii­vi­sek­si Levillä

Kittilässä Levillä työskennelleen henkilön epäillään väärentäneen koronatestinsä tuloksen, uutisoi Yle.

Ylen mukaan työntekijä kävi koronatestissä viime viikolla. Hän sai testistä positiivisen tuloksen, mutta hänen epäillään muuttaneen sen testitodistukseen negatiiviseksi. Ylen tietojen mukaan tapauksesta olisi tehty poliisille rikosilmoitus. Poliisi ei ole vahvistanut tutkintapyyntöä.

Väärennöksestä epäilty henkilö kävi Ylen mukaan työpaikallaan ennen testitulosta ja hän osallistui mahdollisesti myös yksityisjuhliin Levillä. Työpaikalla altistuneet ovat terveysviranomaisten tiedossa.

Koronatestitulos kirjataan sekä Oma kanta -palveluun että paperiseen asiakirjaan. Ylen mukaan paperinen koronatestiasiakirja väärennettiin todennäköisesti peittämällä kohta "covid-19 positiivinen" vaalealla lakalla ja muuttamalla se muotoon "covid-19 negatiivinen".

Ylen haastattelema Lapin yliopiston rikosoikeuden professori Minna Kimpimäki kertoo, että asiakirjaväärennöksestä voi saada rangaistukseksi sakkoja tai enintään kaksi vuotta vankeutta. Kimpimäen mukaan koronatestitodistuksen väärentäminen ei ylitä törkeän asiakirjaväärennöksen rajaa, vaan sitä todennäköisesti tarkasteltaisiin tuomioistuimessa perusmuotoisena asiakirjaväärennöksenä.