Vaalitentti: Katso tal­len­ne Kalevan vaa­li­ten­tis­tä, mukana kuusi ni­me­käs­tä eh­do­kas­ta Oulun vaa­li­pii­ris­tä

Pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tok­sen tor­jun­ta ei ole vi­her­hump­paa – maa­pal­lon läm­pe­ne­mi­nen mah­dol­lis­ta saada kuriin

Kolumni: Ou­lu­lais­kou­lun hyvät ko­ke­muk­set kou­lu­pu­dok­kai­den kanssa osoit­ta­vat, miten tärkeää on kokemus po­ruk­kaan kuu­lu­mi­ses­ta

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Yle: Ta­sa­val­lan pre­si­den­tin kanslia har­kit­see Linnan juhlien vaih­to­eh­toi­sia jär­jes­tä­mis­ta­po­ja

Koronavirustilanne aiheuttaa epäilyksiä Linnan juhlien järjestämisestä tänä vuonna.

Mikäli Linnan juhlat järjestetään tänä vuonna, ohjelma on todennäköisesti totutusta poikkeava. Kuva on Linnan juhlista vuodelta 2018.
Mikäli Linnan juhlat järjestetään tänä vuonna, ohjelma on todennäköisesti totutusta poikkeava. Kuva on Linnan juhlista vuodelta 2018.
Kuva: Joel Maisalmi

Linnan juhlien eli tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanoton järjestämiseen pohditaan vaihtoehtoisia tapoja, kertoo tasavallan presidentin kanslia Ylelle.

Koronavirustilanne on aiheuttanut poikkeuksellisen tilanteen, joka uhkaa juhlien järjestämistä.

Presidentin kanslia kertoo tarkkailevansa tilannetta ja arvioi sen pohjalta miten juhlat voidaan järjestää turvallisesti.

Koronavirustartunnat ovat alkusyksystä olleet kasvussa. Presidentin kanslia kertoo Ylelle, että nyt on vielä liian aikaista arvioida joulukuun tilannetta. Kanslian mukaan juhlien järjestämisestä kerrotaan lähempänä.

Viime vuosina Linnan juhlissa on ollut noin 1700 osallistujaa, joka on tehnyt presidentinlinnasta ahtaan paikan.

Perinteiset kättelyt ja tanssit ovat jäämässä todennäköisesti pois. Juhlissa on perinteisesti ollut vieraana myös sotaveteraaneja. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kuuluu myös ikänsä puolesta koronaviruksen riskiryhmään.