Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Yle: Brit­ti­si­joit­ta­ja aikoo jatkaa Hotelli Pal­ja­kan toi­min­taa, vaikka taus­ta­yh­tiö meni kon­kurs­siin

Puolangalla sijaitsevan laskettelukeskus Paljakan rinteet, kaksi rinneravintolaa sekä caravan-alue pysyvät toistaiseksi suljettuna, uutisoi Yle.

Rinnepalveluita sekä Hotelli Paljakkaa pyörittävä North Finlandia Travel (NFT) -yhtiö on asetettu viime viikolla konkurssiin.

Kaleva uutisoi joulukuussa, että Paljakan rinteet pysyvät suljettuina ainakin tammikuun loppuun saakka. Tuolloin NFT tiedotti ajautuneensa vaikeaan tilanteeseen toimitusjohtajan erikoisen eroamisen johdosta.

Yhtiötä oli haettu jo joulukuussa konkurssiin, suurimpina velkojinaan Verohallinto sekä Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Elo.

NFT:n ainoa osakkeenomistaja on brittiläinen George Hand. Hand kertoo nyt Ylelle, että hän ryhtyy pyörittämään Hotelli Paljakan toimintaa itse.

Hotelliin tullaan ottamaan vähintään 15 hengen ryhmävarauksia.

Muiden NFT:n tuottamien palveluiden kohtalo riippuu Handin mukaan konkurssipesän selvityksessä tehtävistä päätöksistä. Rinteet kuitenkin pyritään avaamaan mahdollisimman pian.

Hand kertoo Ylelle olevansa optimistinen tulevaisuudesta ja sitoutunut Paljakan kehittämiseen.

Hand omistaa myös Mäkinäköala Oy:n, joka pyörittää Paljakan välinevuokrauspalvelua, keilahallia sekä kahvilaa. Nämä palvelut ovat olleet normaalisti auki ja Hand painottaa, että yritysten toiminta on toisistaan täysin erillistä.

Lue myös: Pal­ja­kan rinteet pysyvät kiinni ainakin tam­mi­kuun loppuun – toi­mi­tus­joh­ta­ja lähti yl­lät­täen, kon­kurs­si vi­reil­lä