Koirat: Flek­si­ta­lut­ti­men kanssa voi tulla monia on­gel­mia – Oulun koi­ran­ul­koi­lut­ta­jat saat­ta­vat olla hol­tit­to­mia

Takaa-ajo: Au­toi­li­ja pakeni po­lii­sia jär­jet­tö­mäl­lä yli­no­peu­del­la Py­hä­joel­la – ajo­neu­vos­ta löytyi neljä alai­käis­tä, kus­kil­la ei korttia

Yksi rivi lottoa ja mar­kal­la merk­ka­rei­ta – kerro meille kios­ki­muis­to­si

Kioskeja on aikojen saatossa tullut ja mennyt. Oulun Otto Karhin puistossa asioitiin 1960-luvulla tällaisella kioskilla.
Kioskeja on aikojen saatossa tullut ja mennyt. Oulun Otto Karhin puistossa asioitiin 1960-luvulla tällaisella kioskilla.
Kuva: Kalevan arkisto

Kioskeilla on vuosikymmenten varrella piipahdeltu hakemassa maitopurkkia tai savukeaskia, täytetty lottokuponkia, turistu niitä näitä kahvikupin äärellä ja laskeskeltu, moneenko merkkariin viikkoraha riittää. Nykyisin kioskilta haetaan paketit, passit ja kalastusluvat ja yhä useammin napataan mukaan lämmintä ruokaa.

Millaisia muistoja sinulla on kioskeilta? Onko kioski ollut sinulle pikainen piipahduspaikka vai kenties lähiön yhteinen olohuone? Oletko jäänyt kaipaamaan jotain Oulun katukuvasta kadonnutta kioskia?

Kommentteja voidaan käyttää kioskeja käsittelevässä jutussa. Kommentointi on avoin kaikille.