Pääkirjoitus: "Kolmen päivän so­das­ta" Uk­rai­nas­ta voi tulla jopa vuosien mit­tai­nen, koska raa­ka­lais­mais­ta hyök­kää­jää ei voi palkita alue­luo­vu­tuk­sil­la

Historia: Näin eteni Oulun tu­hoi­sin kau­pun­ki­pa­lo tasan 200 vuotta sitten

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Yksi poliisi kuollut Wa­shing­to­nin mel­la­koi­den seu­rauk­se­na, kuol­lei­ta nyt yh­teen­sä viisi

Washington/Helsinki
Donald Trumpin kannattajat tunkeutuivat kongressin rakennukseen keskiviikkona. Rynnäkössä loukkaantui useita ihmisiä.
Donald Trumpin kannattajat tunkeutuivat kongressin rakennukseen keskiviikkona. Rynnäkössä loukkaantui useita ihmisiä.
Kuva: JIM LO SCALZO

Yhdysvalloissa yksi kongressin poliiseista on kuollut vammoihin, joita hän sai keskiviikon mellakassa, jossa presidentti Donald Trumpin kannattajat tunkeutuivat kongressin rakennukseen pääkaupunki Washington D.C:ssä. Kongressin poliisi tiedotti asiasta sivuillaan.

Poliisin kerrotaan loukkaantuneen virantoimituksessa, kun hän otti yhteen mellakoitsijoiden kanssa. Yhteenoton jälkeen hän oli palannut kongressin poliisin tiloihin, jossa hän oli tuupertunut. Mies kuljetettiin läheiseen sairaalaan, jossa hän kuoli myöhemmin vammoihinsa torstai-iltana paikallista aikaa.

Mellakoiden seurauksena on nyt kuollut yhteensä viisi ihmistä. Yksi kuolleista oli 35-vuotias nainen, jota poliisi ampui väkijoukon tunkeuduttua kongressirakennukseen. Haavoittunut nainen kuljetettiin sairaalaan, missä hän kuoli vammoihinsa.

Asettaan käyttänyt poliisi on asetettu virkavapaalle ja hänen poliisivaltuutuksensa on erotettu määräajaksi, kunnes tutkinta tapauksesta suoritetaan loppuun.

Lisäksi 55-vuotias mies kuoli perheensä julkaiseman lausunnon mukaan sydänkohtaukseen mellakan aikana, kertovat CNN ja NBC News. Kahden muun uhrin kuolinsyistä ei ole kerrottu tarkemmin.

Kongressitalon mellakoissa loukkaantui yli 50 poliisia, kertoi paikallinen poliisipäällikkö Steven Sund lausunnossaan eilen. Useat poliiseista loukkaantuivat vakavasti ja ovat sairaalahoidossa.