Päätoimittajan kolumni: Viina vie urat, perheen ja ter­vey­den, mutta mitäpä siitä?

Peruskoulut: Kym­me­nen ou­lu­lais­opet­ta­jat ker­to­vat, että van­hem­mil­ta tulee rajuja ja asiat­to­mia vies­te­jä

Työtaistelut: Kevään lak­ko­su­man taus­tal­ta löy­ty­vät neu­vot­te­lu­jär­jes­tel­män muutos, inf­laa­tio ja ki­ky-so­pi­muk­sen kaiut

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Pääkirjoitus
Tilaajille

Yh­teis­ten asioi­den hoito on hal­li­tuk­ses­sa vaih­tu­nut oman vaa­li­kan­na­tuk­sen nos­ta­mi­sek­si, josta suu­rin­ta tuskaa kokee kes­kus­ta

Marinin hallitus näyttää menettäneen päätöksentekokykynsä. Nyt vain ajelehditaan kohti vaaleja. Maassa on toimintakykyinen hallitus vasta reilun puolen vuoden päästä. Kansalaiset ansaitsevat parempaa.

Seuraavat eduskuntavaalit pidetään meillä aikataulun mukaan ensi huhtikuun 2. päivänä. Aikaa vaaleihin on siis neljä kuukautta, seuraavan hallituksen syntyyn vähintään vielä kuukausi päälle.

Politiikkaa seuraaville kansalaisille tulevat kuukaudet voivat olla joko erityisen kiinnostavia tai poikkeuksellisen tuskaisia riippuen siitä, mistä kukin katsomossa nauttii.

Marinin viiden puolueen hallitukselta ei kannata odottaa enää suuria tekoja. Näkyvintä sen toimissa on viime viikkoina ollut kykenemättömyys sopia. Toimeenpanovaltaa käyttävältä valtioelimeltä suoritus on onneton.

Heikommillakin hoksottimilla varustettu huomaa jo, että pääministeri Sanna Marinin (sd.)

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.