Ylioppilaat: Ou­lu­lai­nen Lauri Lohi kertoo, miten hän kir­joit­ti täydet pisteet äi­din­kie­len ko­kees­ta

Unelma Hietasaaressa: Ou­lu­lais­per­he re­mon­toi vanhan puu­ta­lon oman nä­köi­sek­si

Valmistuneet: Ou­lu­lai­nen kuk­ka­kaup­pa­yrit­tä­jä myy tänä vii­kon­lop­pu­na lähes tuhat ruusua – lue, miten kukan saa säi­ly­mään pi­dem­pään

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Yhä suu­rem­pi osa tut­ki­jois­ta suo­sit­te­lee jat­ku­vaa kas­va­tus­ta

Veli Kalaoja kirjoitti 28.7. Kalevaan edustaen nykyisen metsäkeskustelumme ääripäätä. Ääripäitä on vain yksi; se on menneiden vuosikymmenten sataprosenttisesti avohakkuun eri muotoihin tarrautuneiden tunnepohjainen puolustustaistelu.

Suuri metsänomistajajoukko on siirtämässä metsiään jatkuvan kasvatuksen pariin. Menetelmän, jonka sisällöstä ja toteutustavoista useimmilla asian vastustajilla ei ole nykyaikaista tietoa.

Jatkuvassa kasvatuksessa huomioidaan kasvualustan lisäksi puuston ikärakenne, jäävä ja lähtevä kuutiomäärä ja lajisto, valo sekä lukuisia muita asioita, joihin viimeaikainen tutkimus on tuonut uutta tietoa. Tätä tietoa ei ole sillä, jolle tiede/tutkimustoiminta on vierasta tai sitä pidetään ”aatteellisena”.

Yhä suurempi osa sekä metsän suunnittelun että metsäekonomian tutkijoista (Luonnonvarakeskus, Helsingin Yliopisto, Itä-Suomen Yliopisto, Jyväskylän Yliopisto) kallistuu suosittelemaan jatkuvaa kasvatusta metsäomistajalle taloudellisesti parempana vaihtoehtona.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.