Aluevaalit: Alue­hal­lin­non teh­tä­viä ei tule tehdä toi­sel­la kädellä hui­tais­ten

Aluevaalit: Etsi Kalevan alue­vaa­li­ko­nees­ta sopiva ehdokas

WHO: Ko­ro­na­vi­rus­pan­de­mia menossa glo­baa­lis­ti huo­nom­paan suun­taan – "Yk­si­kään maa ei voi ryhtyä nyt hi­das­ta­maan toi­miaan"

Tilanne Euroopassa on paranemassa.

Baltimore
WHO:n johtajan Tedros Adhanom Ghebreyesusin mukaan tilanne Euroopassa on paranemassa, mutta globaalisti ollaan menossa huonompaan suuntaan.
WHO:n johtajan Tedros Adhanom Ghebreyesusin mukaan tilanne Euroopassa on paranemassa, mutta globaalisti ollaan menossa huonompaan suuntaan.
Kuva: SALVATORE DI NOLFI

Koronaviruspandemian tilanne maailmassa on huonontumassa, katsoo YK:n alainen Maailman terveysjärjestö WHO. Järjestö varoittaakin valtioita vajoamasta itsetyytyväisyyteen.

Järjestön johtajan Tedros Adhanom Ghebreyesusin mukaan tilanne Euroopassa on paranemassa, mutta globaalisti ollaan menossa huonompaan suuntaan.

WHO:n mukaan se on viime aikoina tilastoinut maailmanlaajuisesti eniten uusia tartuntoja per päivä varsinkin Etelä-Amerikan surkean koronatilanteen vuoksi.

– Kun runsas kuusi kuukautta pandemiaa on takana, yksikään maa ei voi ryhtyä nyt hidastamaan toimiaan, toppuutteli johtaja.

Tedros muistutti myös virusriskistä mustan miehen pidätyskuolemasta syntyneissä maailmanlaajuisissa protesteissa.

– WHO tukee täysin tasa-arvoa ja globaalia rasismin vastaista liikettä. Tuomitsemme kaikenlaisen syrjinnän. Kehotamme kuitenkin kaikkia protestoijia tekemään sen turvallisesti.