Vuo­saa­ren palk­ka­mur­ha siirtyy syy­te­har­kin­taan – hen­ki­ri­kok­ses­ta epäil­lään Jari Aar­nio­ta

Helsingin Vuosaaressa lokakuussa 2003 tapahtuneen Volkan Ünsalin palkkamurhaan liittyvä uusi esitutkinta on valmistunut, kertoo Keskusrikospoliisi.

Jari Aarnio on tuomittu useista törkeistä rikoksista vuosien vankeuteen. Nyt Vuosaaren murhan tapaus siirtyy syyteharkintaan. Arkistokuva.
Jari Aarnio on tuomittu useista törkeistä rikoksista vuosien vankeuteen. Nyt Vuosaaren murhan tapaus siirtyy syyteharkintaan. Arkistokuva.
Kuva: Joel Maisalmi

Keskusrikospoliisi (KRP) on saanut valmiiksi Helsingin Vuosaaressa lokakuussa 2003 tapahtuneen Volkan Ünsalin palkkamurhan uusimman esitutkinnan. Asia siirtyy syyteharkintaan Valtakunnansyyttäjänvirastoon.

KRP kertoi esitutkinnan päättymisestä ensimmäisen kerran tämän vuoden huhtikuussa. Tapauksesta aloitettiin sen jälkeen lisätutkinta asianosaisten loppulausuntojen ja lisätutkintapyyntöjen vuoksi.

Vasta valmistuneen esitutkinnan perusteella kahta henkilöä epäillään murhasta ja yhtä henkilöä virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Aiemmin on uutisoitu, että toinen Ünsalin murhasta epäilty on Helsingin huumepoliisin entinen johtaja Jari Aarnio. KRP:n mukaan Aarnio ole ollut mukana teossa, vaan hänen kohdallaan on kyse siitä, tiesikö hän palkkamurhasta vai ei.

Toinen murhasta epäilty on United Brotherhoodin entinen päällikkö Keijo Vilhunen.

Palkkamurha liittyi alamaailman välienselvittelyyn. Ruotsissa asunut turkkilaistaustainen ammattirikollinen Volkan Ünsal tapettiin yksityisasunnossa Vuosaaressa. Hänen ruumistaan ei ole löydetty.

Aiemmin KRP epäili virkavelvollisuuden rikkomisesta kahta henkilöä. Nyt toista heistä ei enää epäillä rikoksesta. KRP:n aiemmin antamien tietojen mukaan virkavelvollisuuden rikkomisesta epäillään Aarnion alaista.

Kaikki epäillyt ovat kiistäneet rikokset.

Vuonna 2005 Helsingin hovioikeus tuomitsi kolme henkilöä Ünsalin murhasta ja yhden henkilön yllytyksestä murhaan. Poliisi avasi uudelleen jutun tutkinnan vuonna 2015 saatuaan uutta tietoa henkirikoksesta.