Kouluruoka: Oulun kou­luis­sa ja päi­vä­ko­deis­sa tar­joil­lun oudon ha­jui­sen jau­he­li­ha­kei­ton syy selvisi

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Kolumni: Tapasin Teuvo Hak­ka­rai­sen Brys­se­lis­sä ja kysyin, ha­luaa­ko hän yhä maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­rik­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Vuo­ro­työ­läi­set ki­ris­te­le­vät ham­pai­taan – "Ei taida jat­kos­sa olla in­nos­tus­ta"

Vuorolisät tekevät vuositasolla noin kymppitonnin, arvioi Oulun kaupunginsairaalassa työskentelevä sairaanhoitaja Marko Manninen.

"Osallistuvatko päättävät herrat", kysyy päivystävä palomestari Kimmo Virkkala Oulusta.
"Osallistuvatko päättävät herrat", kysyy päivystävä palomestari Kimmo Virkkala Oulusta.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Vuorolisät tekevät vuositasolla noin kymppitonnin, arvioi Oulun kaupunginsairaalassa työskentelevä sairaanhoitaja Marko Manninen. Summa koostuu yö- ja sunnuntaikorvauksista. Tästä potista hallitus aikoo nyt siis napsia prosenttileikkurilla aimo osan alentaakseen työkustannuksia.

– Viedäänkö se vähäinenkin, jolla voi saada lisää palkkaa. Olen aina ollut vuorotöissä ja tehnyt töitä joulut ja pääsiäiset, kun muut viettävät vapaata. Ei jatkossa taida olla innostusta siihen, Manninen arvioi.

Sairaanhoitajalle sattuu viikonloppu vapaata vain kerran kuukaudessa. Manninen on työskennellyt alalla 20 vuotta, joten myös ansaitut 38 vuosilomapäivää uhkaavat nyt hallituksen mukaan joutua leikkuriin. Ärsytystä nostaa se, että puoliso sattuu olemaan kunnan töissä ja hoitoalalla.

– Sanottiin, että kaikki osallistuvat talkoisiin. Osallistuvatko päättävät herrat, kysyy päivystävä palomestari Kimmo Virkkala Oulusta.

– Hampaita kiristellään. Tämä vaikuttaa radikaalisti töihin ja ammatteihin, jotka tehdään viikonloppuisin.