Mainos

Vuoden nuo­rek­si yrit­tä­jäk­si valittu Rainer Koi­ri­ki­vi toi toi­mis­tol­le flip­pe­rin, Nin­ten­do Switc­hin ja olut­ha­nan

Tieto palkinnosta tuli yllätyksenä Fizin lomamatkalle. Koirikivi omistaa palkinnon työntekijöilleen ja asiakkailleen.

Rainer Koirikivi sanoo, että asiakastyytyväisyys ja onnelliset työntekijät ovat tärkeämpi asia kuin nopea henkilöstökasvu.
Rainer Koirikivi sanoo, että asiakastyytyväisyys ja onnelliset työntekijät ovat tärkeämpi asia kuin nopea henkilöstökasvu.
Kuva: Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät

Rainer Koirikiven Fidzin lomamatka sai yllättävän käänteen, kun hänen puhelimensa oli täyttynyt kotimaasta tulleista soitoista. Lomailemassa ollut yrittäjä luuli niitä aluksi myyntipuheluiksi.

Osoittautui kuitenkin, että häntä oli tavoiteltu Pohjois-Pohjanmaan vuoden nuori yrittäjä palkinnon julkistamisen merkeissä.

Palkinto yllätti yrittäjän täysin, ja onnistunut lomamatka vaimon kanssa sai upean päätöksen. Koirikivi kuvaa, että on vieläkin hieman shokissa upeasta tunnustuksesta.

Nöyrä yrittäjä omistaa palkinnon työntekijöilleen ja asiakkailleen.

Yrittäjänä jo opiskeluvuosina

Rainer aloitti työskentelyn ICT-alalla jo yliopiston toisena opiskeluvuotenaan. Hän toimi alan töissä viisi vuotta aloittaen samalla sivutoimisena yrittäjänä.

Interjektion tarina sai alkunsa, kun Rainer Koirikivi tapasi Antti Haapalan vuonna 2013 järjestetyssä Python-ohjelmointikieleen keskittyvässä tapahtumassa Pycon Finlandissa. Vuosien varrella heille kertyi useita yhteisiä ohjelmistoprojekteja, joita he hoitivat ensin omien toiminimiyritysten ja myöhemmin osakeyhtiöiden kautta.

Vuonna 2019 asiakkuuksia oli jo niin paljon, että Rainer ja Antti päättivät palkata ensimmäisen työntekijän ja perustivat yhteisen yrityksen, Interjektio Oy:n.

”Ohjelmistokonsultteja on paljon Suomessa, mutta läheskään kaikki eivät ole uskaltaneet lähteä yrittäjäksi”, Koirikivi kuvaa rohkeaa askeltaan työntekijästä yrittäjäksi.

Tavoitteena  toimiva koodi

Tänä päivänä Interjektio työllistää viisi työntekijää, ja asiakaskunta koostuu kotimaisista ja kansainvälisistä asiakkaista. Esimerkiksi hyvinvointiteknologia-alan yritykselle Ouralle he ovat olleet kehittämässä alusta asti useita järjestelmiä, muun muassa älysormusten laitteistodiagnostiikkaan, big dataan ja järjestelmäintegraatioihin.

Vahvuutena Interjektiolla on erityisesti uusien verkkopalveluiden ja tietojärjestelmien toteutus nopealla aikataululla startup-yrityksille. Yrityksen taloudellisesta vastuusta kertoo Interjektion saama Kauppalehden Kestomenestyjä 2022–2023 -tunnustus. Koronavuosienkin aikana yritys pystyi kasvamaan ja saamaan uusia kumppanuuksia.


Vahvuutenamme on uusien projektien pystyttäminen nopealla tahdilla.
Rainer Koirikivi


Nintendo Switch, flipperi ja oluthana

Tulevaisuuden tavoitteeksi Koirikivi mainitsee kasvun Suomen parhaaksi ohjelmistoyritykseksi. Nopeaa henkilöstökasvua tärkeämmäksi hän kokee asiakastyytyväisyyden sekä onnelliset työntekijät.

Koodausfirmojen toimitilat halutaan yleisesti tehdä viihtyisiksi työntekijöilleen. Interjektionkin toimistolta löytyy flipperi, Nintendo Switch ja oluthana.

”Vaikka omistajat tekevätkin joskus 12 tunnin työpäiviä, työntekijöiden ei todellakaan tarvitse. Pyrimme keskittämään yhden työntekijän kerralla yhteen projektiin, ja me omistajat kannamme vastuun määräajoista”, Koirikivi kuvaa yrityksensä työkulttuuria.