Synnytykset: Myös Oulussa ko­ti­syn­ny­tys­ten määrä kasvaa

Sumuttajat: Lis­ta­sim­me poh­joi­sen me­huk­kaim­pia hui­ja­rei­ta ja vei­ja­rei­ta

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Vuoden Etaksi nimetyn Ma­det­ojan mu­siik­ki­lu­kion rehtori Jani Syrjälä ja mu­sii­kin­leh­to­ri Jaakko Jau­hiai­nen ovat otet­tu­ja tun­nus­tuk­ses­ta – "Hyvä työ on syn­ty­nyt kaik­kien työ­yh­tei­söm­me jä­sen­ten yh­teis­työl­lä"

Musiikkilukiolle myönnettiin arvonimi ansiokkaan kulttuurityön johdosta.

Oulu
Madetojan musiikkilukion rehtori Jani Syrjälä (vas.) ja musiikinlehtori Jaakko Jauhiainen uskovat Etta-arvonimen viestivän lukion työyhteisölle yhdessä tekemisen merkityksestä.
Madetojan musiikkilukion rehtori Jani Syrjälä (vas.) ja musiikinlehtori Jaakko Jauhiainen uskovat Etta-arvonimen viestivän lukion työyhteisölle yhdessä tekemisen merkityksestä.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Oulu-seura on nimennyt vuoden 2021 Etaksi Madetojan musiikkilukion. Valinta julkistettiin sunnuntaina 26. syyskuuta Etta-juhlassa Oulun pääkirjastossa.

Arvonimen perusteluissa nostettiin esille Madetojan musiikkilukion lahjakkaiden opettajien ja oppilaiden ansiokas 40-vuotinen kulttuurityö, mikä on tuonut Oulun kaupunkia tutuksi taiteen vaativilla turuilla. Oulu-seuran puheenjohtajan Mauno Heikkilän mukaan Madetojan musiikkilukiolla on merkittävä vaikutus niin paikallisesti, kansallisesti kuin kansainvälisestikin.

– Lukion on käynyt valtava joukko hienoja persoonia, jotka ovat tehneet Oulua tunnetuksi. En usko, että vastaavanlaista löytyy muualta, Heikkilä sanoo.

Arvonimen vastaanottivat sunnuntaina Madetojan musiikkilukion rehtori Jani Syrjälä ja musiikinlehtori Jaakko Jauhiainen.

– Tuntuuhan tällainen tunnustus hienolta. Etta-palkinnolla on niin pitkät perinteet, että on mahtavaa päästä sen saajien joukkoon, Syrjälä kommentoi.

– Madetojan musiikkilukio on merkittävä oululainen toimija, joten olemme otettuja ja onnellisia, että se huomioidaan tällä tavalla, Jauhiainen lisää.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.