Kadonneet: Suun­nis­tus­ki­sa sai uuden kään­teen, kun Mu­hok­sen met­säs­tä löytyi Kel­los­ta ka­don­nut nainen

Peruskoulu: Ou­lu­lais­opet­ta­ja kertoo, mikä kä­si­työn ope­tuk­ses­sa meni pieleen

Video: Bussi ajoi tör­keäs­ti päin pu­nai­sia Kai­jon­har­jus­sa

Mainos: Markkinointitoimisto Kolmas Polvi etsii markkinoinnin asiantuntijaa - tutustu ja hae tästä

VTV:n Yli-Vii­ka­ri HS:lle: Il­ma­pii­ri tuntui tal­vel­la niin tuo­mit­se­val­ta, ettei haas­tat­te­lu­jen an­ta­mi­nen vai­kut­ta­nut hyö­dyl­li­sel­tä

Helsinki
Virasta pidätetty pääjohtaja Tytti Yli-Viikari on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin, joista häntä epäillään. Arkistokuva.
Virasta pidätetty pääjohtaja Tytti Yli-Viikari on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin, joista häntä epäillään. Arkistokuva.

Valtiontalouden tarkastusviraston VTV:n virasta pidätetty pääjohtaja Tytti Yli-Viikari kuvailee toimiinsa kevään aikana kohdistunutta arvostelua ja kohua hämmentäväksi. Yli-Viikari kommentoi asiaa Helsingin Sanomien laajassa haastattelussa.

Muun muassa pääjohtajan runsasta matkustelua ja rahankäyttöä on kyseenalaistettu.

Yli-Viikarin mukaan "hämmentävää" on ollut esimerkiksi se, että hänen tapauksessaan esiin on nostettu "raflaavia yksityiskohtia" katsomatta asioiden taustaa.

Keskusrikospoliisissa (KRP) on VTV:hen liittyen käynnissä kaksi esitutkintaa. KRP epäilee Yli-Viikaria törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä, virkavelvollisuuden rikkomisesta ja maksuvälinepetoksesta. Tutkinnat koskevat VTV:n virkamiehelle ilman työvelvoitetta jatkunutta palkanmaksua sekä Yli-Viikarin työmatkoista kertyneiden lentopisteiden käyttöä.

Yli-Viikari on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin, joista häntä epäillään. Hyllytyksestään Yli-Viikari on tehnyt valituksen hallinto-oikeuteen.

Yli-Viikari ei juuri ole kommentoinut esille nousseita asioita julkisuudessa. Huhtikuussa hän esiintyi Ylellä Arto Nybergin tv-ohjelmassa.

HS:lle Yli-Viikari kuvailee ilmapiirin olleen talvella niin tuomitseva, ettei hän kokenut haastattelujen antamisen olevan hyödyllistä.

– Silloin siinä tilanteessa koin, että keskustelua rauhoittavat äänet jäivät vaimeiksi eikä minun ääneni olisi ollut oikea rauhoittamaan suuttumusta. Ei auta, jos yritän itse piipittää, että en minä mitään pahaa ole tehnyt, Yli-Viikari sanoo HS:lle.

Yli-Viikari ei HS:n haastattelussa vastannut tarkemmin lentopisteiden käyttöä tai virkamiehen kanssa tehtyä sopimusta koskeviin kysymyksiin. Lentopisteiden käytöstään hän ei kertonut keskeneräiseen esitutkintaan vedoten.