Oulu: Kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä eroaa

Ruoka: Ou­lu­lais­ten ba­naa­nit kyp­sy­vät Van­taal­la

Harrastukset: Suo­si­tuil­le ke­ra­miik­ka­kurs­seil­le pääsee Oulussa vain tuu­ril­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

VR uusii yö­ju­nien­sa ka­lus­toa lä­hi­vuo­si­na vas­tauk­se­na li­sään­ty­nee­seen ko­ti­maan mat­kai­luun – "Han­kin­ta pa­ran­taa myös mat­kus­tus­mu­ka­vuut­ta"

VR uusii yöjuniensa kalustoa. Kaluston toimittajan olisi tarkoitus olla tiedossa viimeistään kesällä 2022. Kuvituskuva.
VR uusii yöjuniensa kalustoa. Kaluston toimittajan olisi tarkoitus olla tiedossa viimeistään kesällä 2022. Kuvituskuva.
Kuva: Torvinen Maiju

VR Group aloitti heinäkuun alussa uuden yöjunakaluston hankinnan, jonka arvo on noin 35–40 miljoonaa euroa. Hankintaan sisältyy yhdeksän makuuvaunua ja kahdeksan autovaunua.

Tällä hetkellä yöjunissa on käytössä sekä uudempaa kaksikerroksista että vanhempaa, sinistä yöjunakalustoa. Makuuvaunuja yöjunakalustosta on 80 kappaletta ja autovaunuja 33 kappaletta. Vanhempaa sinistä vaunukalustoa käytetään sesonkien ja juhlapyhien liikenteessä, ja nyt tehtävässä uusimishankinnan optioissa on otettu huomioon niiden mahdollinen korvaaminen.

Uudet vaunut tulevat käyttöön VR:n nykyisille pohjoisen yöjunien reiteille Rovaniemeltä, Kemistä ja Kolarista Helsinkiin ja Turkuun.

– Kotimaan matkailu on kasvussa ja erityisesti Lappi monipuolisine kohteineen kiinnostaa. Olemme lisänneet pohjoiseen viime vuosina runsaasti vuoroja ja uusi kalusto mahdollistaa vuorotarjonnan kehittämisen edelleen. Totta kai modernin yöjunakaluston hankinta parantaa myös matkustusmukavuutta, VR:n matkustajaliikennejohtaja Topi Simola kommentoi yhtiön tiedotteessa.

Vaunujen hankinta on tavoitteena saada valmiiksi niin, että kaluston toimittaja on valittu viimeistään kesällä 2022, yhtiö kertoo tiedotteessaan. Liikenne- ja viestintäministeriö ostaa yöjunaliikenteen VR:ltä ja sen jatkosta neuvotellaan parhaillaan. Uuden kaluston hankinta on osa neuvoteltavaan, pidempään ostoliikennesopimukseen ja varmistuu lopullisesti neuvottelujen jälkeen.

– Haluamme kehittää yöjunamatkustamista ja kasvattaa ilmastoystävällisen ja pitkiin matkoihin erinomaisesti sopivan junamatkustamisen suosiota. Tavoitteemme on nostaa junan kulkumuoto-osuus jopa 10 prosenttiin kaikesta liikenteestä vuonna 2030. Moderni kalusto on avainroolissa mahdollistamassa tämän kehityksen, Simola sanoo.