Mainos

Voiko yritys saada val­tiol­ta kor­vaus­ta sai­raus­ajal­ta mak­se­tus­ta pal­kas­ta, kun työn­te­ki­jä oli työ­ky­vy­tön pa­hoin­pi­te­lyn takia?

Rikosvahinkolain perusteella korvausta voi saada valtiolta, jos työntekijä on rikoksen johdosta ollut työkyvytön.

Markus Pöhö, Asianajaja, varatuomari Asianajotoimisto Pöhö Oy
Markus Pöhö, Asianajaja, varatuomari Asianajotoimisto Pöhö Oy

Rikosvahinkolain perusteella korvausta voi saada valtiolta, jos työntekijä on rikoksen johdosta ollut työkyvytön. Työnantajalle korvataan palkka, joka on maksettu henkilövahingon kärsineelle työkyvyttömyysajalta. Korvaus on enintään 125 € / pvä.

Korvausta on haettava Valtiokonttorilta kolmen vuoden kuluessa siitä, kun rikosta koskevassa korvausasiassa annettiin lainvoimaiseksi tullut tuomio, tai, jos asiaa ei ole käsitelty tuomioistuimessa, kymmenen vuoden kuluessa rikoksen tekemisestä. Korvausoikeutensa varmistamiseksi työnantajan tulee kohtuullisin toimin pyrkiä saamaan oikeutensa vahingonkorvaukseen tuomiolla vahvistetuksi rikoksentekijää kohtaan.

Hakemukseen liitetään korvausasiassa annettu tuomio sekä selvitys työkyvyttömyydestä ja työkyvyttömyysajalta maksetusta vahingoksi jäävästä palkasta. Jos asiaa ei ole käsitelty tuomioistuimessa, hakemukseen liitetään jäljennös esitutkintapöytäkirjasta tai muu selvitys vahinkotapahtumasta.