Päätoimittajan kolumni: Viina vie urat, perheen ja ter­vey­den, mutta mitäpä siitä?

Peruskoulut: Kym­me­nen ou­lu­lais­opet­ta­jat ker­to­vat, että van­hem­mil­ta tulee rajuja ja asiat­to­mia vies­te­jä

Työtaistelut: Kevään lak­ko­su­man taus­tal­ta löy­ty­vät neu­vot­te­lu­jär­jes­tel­män muutos, inf­laa­tio ja ki­ky-so­pi­muk­sen kaiut

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Pääkirjoitus
Tilaajille

Virus veivaa ko­ti­mais­ta asun­to­kaup­paa, jossa Oulun hin­ta­ke­hi­tys on nyt poik­keuk­sel­li­nen

Asuntojen hinnoissa on viime kuukausina nähty kova nousupyrähdys. Poikkeuksellisesti se on osunut myös Ouluun. Korona-aikana katseet ovat kääntyneet asumiseen. Kansalaiset myös luottavat velanmaksukykyynsä.

Oululaisilla asuntomarkkinoilla on tänä vuonna koettu harvinainen ilmiö. Kun vanhojen asuntojen myyntihinnat yleensä aina jäävät alle hintapyyntöjen, nyt kiinnostavimmista kohteista tehdään tarjouksia pyyntihintojen yli.

Kova kysyntä ja hintaharppaus näkyvät myös Tilastokeskuksen luvuissa: viime vuoden toukokuusta tämän vuoden toukokuuhun vanhat osakeasunnot kallistuivat Oulussa  yhdeksän prosenttia, enemmän kuin missään muussa Suomen suurista kaupungeista.

Kiinteistönvälittäjien mukaan Oulun seudulla ja muualla Pohjois-Suomessa vilkkain kysyntä kohdistuu nyt 1990- ja 2000-luvulla rakennettuihin omakoti- ja rivitaloihin. Uusi piirre on, että etätyömahdollisuuksien ansiosta moni perhe on valmis muuttamaan kauaksikin kaupungista.

Tällä hetkellä suomalaista asuntokauppaa vilkastuttaa usea tekijä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.