Viime yönä Riossa: Mo Farah toisti Lasse Virénin uro­teon, Ruus­ka­nen kei­häs­fi­naa­lin kuudes

Britannian Mo Farahista tuli Rion olympialaisten tuplavoittaja, kun hän juoksi miesten 5 000 metrin kilpailun ykköseksi.

Britannian Mo Farahin 5 000 metrin voittoaika oli 13.03,30. Ikionnellinen juoksija halusi omistaa olympiavoittonsa lapsilleen. Antti Ruuskanen sijoittui kuudenneksi miesten keihäsfinaalissa. Margarita Mamun toi Venäjälle viidennen peräkkäisen neliottelun voiton olympiatasolla. Etelä-Afrikan Caster Semenya juoksi naisten 800 metrin olympiakultaan Riossa.
Britannian Mo Farahin 5 000 metrin voittoaika oli 13.03,30. Ikionnellinen juoksija halusi omistaa olympiavoittonsa lapsilleen.
Britannian Mo Farahin 5 000 metrin voittoaika oli 13.03,30. Ikionnellinen juoksija halusi omistaa olympiavoittonsa lapsilleen.
Kuva: YOAN VALAT

Keihäänheittäjä Antti Ruuskanen sijoittui kuudenneksi Rion olympialaisten miesten keihäsfinaalissa. Ruuskasen paras heitto kantoi lukemiin 83,05. Kilpailun voitti Saksan Thomas Röhler tuloksella 90,30. Toinen oli Kenian Julius Yego ja kolmas Trinidad ja Tobagon Keshorn Walcott.

Antti Ruuskanen sijoittui kuudenneksi miesten keihäsfinaalissa.
Antti Ruuskanen sijoittui kuudenneksi miesten keihäsfinaalissa.
Kuva: Moilanen Jukka-Pekka

Britannian Mo Farahista tuplavoittaja

Britannian Mo Farahista tuli Rion olympialaisten tuplavoittaja, kun hän juoksi miesten 5 000 metrin kilpailun ykköseksi. Hän oli jo aiemmin vienyt Riossa nimiinsä 10 000 metrin kisan.

Farah teki saman tempun myös neljä vuotta sitten Lontoon olympialaisissa. Edellinen sekä 5 000 metrin että 10 000 metrin matkat kaksissa peräkkäisissä olympialaisissa voittanut juoksija oli Lasse Virén, joka oli ykkönen Münchenissä 1972 ja Montrealissa 1976.
Farahin 5 000 metrin voittoaika oli 13.03,30.

Toiseksi juoksi Yhdysvaltain Paul Chelimo, jonka suoritus hylättiin ensin, mutta tovi myöhemmin hylkäys peruttiin. Olympiapronssin vei Etiopian Hagos Gebrhiwet ajalla 13.04,35.

Brasilia juhli jalkapallokultaa Riossa

Brasilia on voittanut miesten jalkapallon olympiafinaalin Riossa. Olympiakulta on Brasilialle kautta aikain ensimmäinen. Brasilia voitti finaalissa Saksan rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Semenya ylivoimainen naisten 800 metrillä

Etelä-Afrikan Caster Semenya juoksi naisten 800 metrin olympiakultaan Riossa. Olympiakulta on hänelle uran ensimmäinen, sillä neljä vuotta sitten Lontoossa Semenya oli toinen.

Semenya nousi Rion kilpailussa kärkeen 150 metriä ennen maalia, ja rullasi lopulta ylivoimaiseen voittoon.

Etelä-Afrikan Caster Semenya juoksi naisten 800 metrin olympiakultaan Riossa.
Etelä-Afrikan Caster Semenya juoksi naisten 800 metrin olympiakultaan Riossa.
Kuva: YOAN VALAT

Hänen aikansa oli 1.55,28, kun toiseksi sijoittunut Burundin Francine Niyonsaba hävisi Semenyalle yli 1,2 sekuntia. Niyonsaban hopea-aika oli 1.56,49. Kolmanneksi juoksi Kenian Margaret Wambui.

Centrowitz päätti yh­dys­val­ta­lais­ten yli 100 vuoden kuivan kauden

USA:n Matthew Centrowitz juoksi miesten 1 500 metrin kilpailussa olympiavoittoon. Yhdysvaltalainen miesjuoksija oli juhlinut 1 500 metrin olympiakultaa edellisen kerran vuonna 1908, kun Mel Sheppard oli matkan ykkönen.

Centrowitzin Rion voittoaika oli 3.50,00. Kilpailussa toiseksi ylsi Algerian Taoufik Makhloufi ajalla 3.50,11 ja kolmas Uuden-Seelannin Nicholas Willis ajalla 3.50,24. Makhloufi oli matkan hallitseva olympiavoittaja.

Mamun jatkoi Venäjän valtakautta rytmisessä

Rytminen voimistelu pysyy venäläisvoimistelijoiden hallinnassa olympialaisissa. Margarita Mamun piti kisavireensä alkukilpailusta finaaliin ja toi Venäjälle viidennen peräkkäisen neliottelun voiton olympiatasolla.

- Oli aika odottamatonta, että voitin. Yleensä Jana Kudrjavtseva on voittanut nämä neliottelut, joten en uskaltanut ajatella kultamitalia, Mamun kommentoi kisajärjestäjien haastattelussa.

Kudrjavtseva pudotti keilan kolmannessa ohjelmassaan, ja kolminkertaisen maailmanmestarin oli tyytyminen hopeaan.

Margarita Mamun toi Venäjälle viidennen peräkkäisen neliottelun voiton olympiatasolla.
Margarita Mamun toi Venäjälle viidennen peräkkäisen neliottelun voiton olympiatasolla.
Kuva: TATYANA ZENKOVICH