Sairaanhoito: OYSin päi­vys­tyk­ses­sä on kär­sit­ty kesällä poik­keuk­sel­li­sen kovista ruuh­kis­ta

Onnettomuudet: Li­min­gas­sa säh­kö­mo­pon ja ke­vyt­moot­to­ri­pyö­rän ko­la­ris­sa kuoli ylä­kou­lu­ikäi­nen poika

Viime kau­del­la Ran­kois­sa An­kois­sa lois­ta­neet Elli Kyl­mä­luo­ma ja Hanna Niemelä va­lit­tiin Suomen MM-ki­sa­jouk­kuee­seen

Lasse Kurrosen suojatit lähtevät Uppsalaan tavoitteenaan salibandyn maailmanmestaruus. Naisten MM-turnaus alkaa 27. marraskuuta.

Viime kaudella naisten salibandyliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Hanna Niemelä (vas.) saa näyttää osaamisensa MM-kisoissa.
Viime kaudella naisten salibandyliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Hanna Niemelä (vas.) saa näyttää osaamisensa MM-kisoissa.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Marraskuun lopussa Uppsalassa alkavassa salibandyn naisten MM-turnauksessa nähdään pohjoisen kasvattien osaamista. Suomen maajoukkueen päävalmentaja Lasse Kurronen valitsi ryhmään viisi ensikertalaista, joiden joukossa ovat puolustaja Elli Kylmäluoma ja hyökkääjä Hanna Niemelä.

Kylmäluoma on kotoisin Haukiputaalta Kellosta, Niemelän juuret ovat puolestaan Yli-Iissä. Sekä Kylmäluoma että Niemelä edustivat vielä viime kaudella oululaisseura Rankkoja Ankkoja, joka voitti SM-pronssia.

Mitalijuhlien jälkeen molemmat vaihtoivat maisemaa: Kylmäluoma Tampereelle Kooveen riveihin ja Niemelä Sveitsiin Unihockey Berner Oberlandiin.

Kylmäluomalla on Uppsalasta hyviä muistoja, sillä hän oli kaupungissa jo syyskuussa voittamassa U19-tyttöjen maajoukkueen kapteenina ikäluokan maailmanmestaruutta.

Lasse Kurrosen mukaan Suomen tavoite naisten MM-kisoissa on niin ikään kulta.

– Se vaatii meiltä hyvän onnistumisen, mutta jos pysymme terveinä, pelisuunnitelma toteutuu ja olemme turnauksen viimeisenä viikonloppuna parhaimmillamme, kaikki on mahdollista, Kurronen muotoilee.

Suomi aloittaa MM-kisat 27. marraskuuta ottelulla Saksaa vastaan. Turnaus huipentuu mitaliotteluihin 5. joulukuuta.

Suomi on voittanut maailmanmestaruuden vuosina 1999 ja 2001.