Liikenne: Täys­säh­kö­tak­sit yleis­ty­vät Oulun tol­pil­la

Kolumni: Ei kannata sai­ras­tua, jos asut syr­jä­se­dul­la

Oulu: Kii­ke­liin suun­ni­tel­tu me­ri­kyl­py­lä hakee jälleen li­sä­ai­kaa – ja on to­den­nä­köi­ses­ti saa­mas­sa sitä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Essee
Tilaajille

Viikon lo­puk­si: "Kä­nä­däl­le" saattoi nauraa po­ru­kal­la, tö­pö­viik­si­sen dik­taat­to­rin koh­dal­la pitää jo miettiä – huu­mo­rin syvin olemus on kieh­to­va ar­voi­tus

Hyvää huumoria arvostetaan ja naurun aiheeksi kelpaa lähes mikä tahansa, mutta joillekin asioille on parasta hekotella vain sisäpiirissä. Huumorin lajeista yksi toimii aina: itselleen nauraminen.

Väitän, että yksi 1990-luvun lasten ja nuorten sukupolvikokemuksista on tässä:

Maantiedon tunnilla opettaja pyytää nimeämään jonkin litosfäärilaatoista. Kun käsiä ei nouse, hän kehottaa takarivissä omiaan hölisevää mikkomattia yrittämään. Seuraa puolipitkä hiljaisuus, jonka päätteeksi takapulpetista kajahtaa: "Känädä!"

Luokkahuoneen täyttää makea hörötys, taas kerran.

Ysärin varhaisnuorten Kummeli-lähtöinen vakiohokema oli ehtaa toistoon perustuvaa nonsenseä, josta on vuosikymmeniä myöhemmin jokseenkin hankala sanoa, mikä siinä varsinaisesti nauratti.

Saman havainnon voi tehdä mainitun sketsisarjan muustakin tuotannosta, jonka juonenkulut joku viitseliäs on referoinut kirjalliseen muotoon Wikipediassa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.