Viihde

Eränkävijät voitti Kultaisen Venlan, omisti palkinnon Suomen luonnolle – Äijä-koira oli hakemassa palkintoa

Pudasjärvellä asuvat Sanna ja Antti Kokko ovat tulleet tutuiksi Eränkävijöistä. KUVA: NTRNZ Media Oy
Viihde 12.1.2018 21:34 | Päivitetty 12.1.2018 22:19
Heikki Uusitalo

Oululaisen NTRNZ Media Oy:n tuottama Eränkävijät-sarja voitti perjantai-iltana Kultaisen Venlan vuoden parhaan tv-ohjelman sarjassa. Eränkävijöitä on näytetty Yle TV1:llä.

Yleisöäänestyksessä Eränkävijät oli ehdolla yhdessä MTV3:n Salattujen Elämien ja Possen kanssa. Kulttuuriministeri Sampo Terho (sin.) jakoi palkinnon.

Oululaisyhtiön voittoisa sarja esittelee eräkulttuuria ja Suomen luontoa Pohjois-Suomessa.

Yksi sarjan suosikeista on Kilpisjärvellä asuva suomenlapinkoira Äijä, joka oli mukana hakemassa palkintoa omistajansa Aki Huhtasen kanssa. Äijä tuli ujoin askelin estradille ja nuuhkaisi palkintopystiä.

Eränkävijät-sarja on tutustuttanut katsojat kilpisjärveläiseen kalastajaan Aki Huhtaseen ja suomenlapinkoira Äijään.

Sarjan tuottaja Teemu Hostikka totesi kiitospuheessaan, että voitto on historiallinen.

– Tämä on varmaan ensimmäinen kerta tv-historiassa, kun pohjoissuomalainen ohjelma voittaa tuon pystin.

Sarjan tekijät omistivat palkinnon Suomen luonnolle ja satavuotiaalle Suomelle.
Äijältä ei tosin Kultainen Venla -gaalassa kiitossanoja kuultu, vaan se tyytyi seuramaan ilonpitoa haukkumatta vierestä.

Suomen luonto tuntuu kiinnostava laajasti myös Suomen rajojen ulkopuolella. Eränkävijät-sarjan ensimmäinen tuotantokausi on myyty 30 maahan.

Eränkävijät-sarjan kuvauksia Pudasjärvellä. KUVA: Jarmo Kontiainen

Sarja on ostettu muun muassa Ranskaan, Sveitsiin, Venäjälle, Turkkiin, Marokkoon ja Tunisiaan. Ohjelma leviää ulkomaille nimellä Love of the Wild.

Eränkävijöiden toinen tuotantokausi alkoi viime lokakuussa. Toista tuotantokautta valmistellaan kansainväliseen levitykseen.

Kolmas tuotantokausi on Suomessa tulossa nähtäväksi tämän vuoden syksyllä.

Sarja on poikinut myös Eränkävijät-kirjan, jossa ohjelman päähenkilöt avaavat kokemuksiaan ja kertovat kuvauksista. Teoksen on kirjoittanut Mika Kulju ja sen on kustantanut Gummerus.

Perjantaina jaettiin useita muitakin Kultainen Venla -palkintoja. Vuoden parhaaksi esiintyjäksi valittiin yleisöäänestyksessä kauppias Sampo Kaulanen.

Elämäntyöpalkinnon sai raadilta teatterineuvos Eila Roine. Vuoden miesnäyttelijäksi valittiin Eero Ritala ja naisnäyttelijäksi Maria Ylipää, jotka puhuivat kiitospuheissaan seksuaalista ahdistelua vastaan.

Katso kuvagalleria Eränkävijöiden kuvauksista!

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (80)

Mahtavaa Aki! Ei olis lapsuudessa uskonut mihin ja miten elämä kantaa. Onnea ja hyvää jatkoa edelleen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muuten hyvä ohjelma mutta siitä pitäisi poistaa ne verenhimoiset metsästäjäläskit ja jatkuvasti kirkuva kalastaja-akka. Äijä-koira puolestaan on ohjelman ylivoimaisesti viisain elävä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä tekemistä tällä varustehifistelyllä on perinteisen eränkäynnin kanssa. Koiratkin jotain ulkomaisia rotuja. Suomen pystykorva olisi pitänyt olla juhlavuoden sarjassa pääkoirana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt on kyllä pakko kommentoida. Äijä on suomen lapinkoira rodultaan. Täysin suomalainen koirarotu siis pystykorvan ja lapin porokoiran kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se Äijä ihana, mutta ei tarvitsisi ihan koko ajan hokea sitä Äijä kato, äijä tule. Sillälailla sopivasti, niin se riittää. Muuten tosi hyvä ohjelma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käsittääkseni tälläkin kommenttipalstalla olisi tarkoitus kommentoida tätä esillä olevaa asiaa. On se vaan kumma kun vedetään koiran ja ihmisen välisiä suhteita jo esiin. Jokaisella on oma mielipide asioista. Älkää arvostelko ja haukkuko asiaan kuulumatonta. Älkää myöskään toisen ihmisen mielipiteitä.
Hyvä ohjelma !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En pidä metsästyksestä mutta tämä ohjelma on silti hieno. Ja tietysti ihana Äijä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eränkävijät ja peltsin lappi ovat parhaimpia ohjelmia mitä koskaan on tehty ja näytetty telkkarista .salatut elämät ei ole mitään tämhän verrattuna . toivottasvasti sais seurata ja katsoa uusia ohjelmia myös vuonna 2018.äijä ja aki tietysti myös mukaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paras ohjelma voitti. Kyllä kansa tietää. Äijä on kyllä huippu-ukkeli. Ihmetytti sen sekopäisen poliisisarjan pärjääminen muissa kategorioissa. Kuin Turkka olis tehnyt sarjan. No sitähän ei tavan kansa äänestänytkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tosiaakin tosi hyvä ohjelma!!! Ja Peltsin Lappi on toinen hyvä... muut ohjelmat ylen uutisia lukuunottamatta täyttä sitä itteään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilman Akia ei olisi Äijän kaltaista koiraa. Onnea koko tiimille! Jatkoa odotellen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerrankin voittajaksi selvisi luontoon liittyvä ohjelma. Sen tekijät tosin siirtyvät aiheesta toiseen liian poukkoilevasti ja turhan nopiaan. Enemmän rauhallisuutta kaipaisin, muuten erinomainen ohjelma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äijä-koira, kairoja kiertää
lunastaapi, pystin!
Äijän mieltä ei voi hiertää
voittaa koko lystin!
On suomenlapinkoira nyt
kotona, Kilpisjärvellä.?
Kait Akin kanssa pilkkinyt
ei järveä,vois tärvellä
Ja käydään, Pudasjärvellä
siel on kuuma piippu
Et sielläkään vois tärvellä
saalis, puussa riippu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä meni oikeaan osoitteeseen palkinto! Meillä seuraa koko perhe tätä sarjaa aina kun sitä tulee ja innolla ootetaan syksyä ja kolmatta kautta! Tulosten ratkettua meidän 2-v hyppi riemusta ja tuumasi että Suomi voitti!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tosi symppis on se äijä, mutta ehkä pikkusen vähemmän voisi hokea samaa, kato äijä, tule äijä jne. Silleen sopivasti, kiitos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eränkäviät kiinnostaa tiettyä pikku ryhmää. Sensijaan "Rankat duunit" on loistava ohjelma, joka esittelee nuorille hiukan extreme työpaikkoja positiivisessa hengessä. Loistava asenne näillä naisilla. Näkee, että on mahdollista oppia monenlaisia töitä, jos vaan on itsellä halu. Monesti näitä paikkoja ei ilmoiteta netissä tai lehdissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo "rankat duunit" on ihan peestä! Mitä sitten jos missit käy muutaman tunnin kokeilemassa, niin ei siinä mitään ihmeellistä ole. Rahan ja näkyvyyden vuoksi nykymissit suostuu mihin vaan! Seuraavana voitaisiin esittää missit alasti luonnossa, ohjelma!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paras ohjelma voitti! Ei tyhjän aikaista riehumista ja alapää juttuja niin kuin useimmissa ohjelmissa kuten possessa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (80)

Uutisvirta

88
Opetusministeriö lopettaa perussuomalaisten nuorten avustuksen maksamisen – asia liittyy Twitter-tilillä julkaistuun kuvaan
54
Iltalehti: Kansanedustaja Suna Kymäläinen saanut uusia velkomustuomioita, jätti pikavipit maksamatta
52
Arkkipiispa vastasi Päivi Räsäselle: "Kirkon sanoma kuuluu kaikille" – Eroa harkinnut Räsänen on päättänyt jatkaa kirkon jäsenenä
45
Päivi Räsäsen kommenttien jälkeen merkittävä piikki eroakirkosta.fi -sivun erotilastossa
34
Suomen Nato-optio ei ole enää entisellään verrattuna kolmen vuoden takaiseen – selvitystä tekemässä ollut ranskalainen asiantuntija muuttaisi vain yhden asian
33
Pakettiauto törmäsi liikenteenohjausvaunuun Pohjantiellä – turvatyynyt laukesivat, kuljettaja satutti otsaansa
33
Oulu haluaa liki 40 miljoonan euron lisäykset hallituksen esitykseen, tyytymätön ratarahoitukseen – kaupunki lähetti vetoomuksen ministeri Tuppuraiselle ja alueen kansanedustajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Menettekö suviseuroihin muhokselle

119 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi Suomella menee niin kuin menee?

Suomella menee ihan hyvin ja suomalaiset ovat myös hyvin arvostettuja ihmisiä maailmalla. Osa aloittajan mainitsemista ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image