Oulun kaupunginjohtaja: Katso Oulun kau­pun­gin­joh­ta­jan paikkaa ha­ke­neet

Pääkirjoitus: Valtion ener­gia­re­mont­ti­ta­kaus­ten ulo­tut­ta­va myös syr­jä­seu­duil­le

Vih­rei­den va­ra­pu­heen­joh­ta­jik­si Suo­me­la, Har­jan­ne ja Ho­lo­pai­nen – yksi va­ra­pu­heen­joh­ta­jis­ta toimii Ohi­sa­lon van­hem­pain­va­paan tuu­raa­ja­na

Yhdeksi vihreiden uusista varapuheenjohtajista valittiin eduskunnan nuorin kansanedustaja, 27-vuotias Iiris Suomela. Arkistokuva.
Yhdeksi vihreiden uusista varapuheenjohtajista valittiin eduskunnan nuorin kansanedustaja, 27-vuotias Iiris Suomela. Arkistokuva.

Vihreät valitsivat puolueen varapuheenjohtajiksi kaudelle 2021–2023 Atte Harjanteen, Iiris Suomelan ja Hanna Holopaisen. Yksi varapuheenjohtajista tulee sijaistamaan puolueen puheenjohtajaa, sisäministeri Maria Ohisaloa tämän vanhempainvapaan ajan.

Vihreiden puoluekokous järjestettiin koronatilanteen vuoksi etänä. Puoluetta kaksi vuotta johtanut Ohisalo valittiin kokouksessa jatkokaudelle ilman vastaehdokkaita.

37-vuotias kansanedustaja Atte Harjanne on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja toimii Helsingin kaupunginvaltuustossa. Harjanne esitti puoluekokouksessa kritiikkiä vihreiden nykylinjaa kohtaan.

– Tavoitteeni varapuheenjohtajana on, että vihreät on entistä vaikuttavampi, moniäänisempi ja laajemmin mukaan kutsuva liberaali puolue, joka nojaa tutkittuun tietoon, ratkoo ilmastokriisiä ja luontokatoa, rakentaa kestävää taloutta ja puolustaa sivistystä, demokratiaa ja tasa-arvoa, Harjanne kommentoi puolueen julkaisemassa tiedotteessa.

Iiris Suomela on 27-vuotias kansanedustaja, Tampereen kaupunginvaltuutettu ja eduskunnan suuren valiokunnan ja valtiovarainvaliokunnan jäsen.

44-vuotias Hanna Holopainen on kansanedustaja, diplomi-insinööri, Lappeenrannan kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Holopainen on eduskunnan hallintovaliokunnan ja puolustusvaliokunnan jäsen.

Vihreiden puoluesihteeriksi jatkokaudelle valittiin mikkeliläinen Veli Liikanen. Vihreiden puoluevaltuuskunnan puheenjohtajana valittiin jatkamaan kajaanilainen kaupunginvaltuutettu Silja Keränen. Liikaselle tai Keräselle ei ollut vastaehdokkaita.