Pohteen säästöt: Liminka me­net­tää ter­veys­kes­kuk­sen

Ravintolat: Tes­ta­sim­me Oulun Pekurin ra­men-pai­kan

Syyte: Tur­val­li­suus­alan opet­ta­ja kouri opis­ke­li­joi­ta ja uhkaili hak­kaa­mi­sel­la

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Vih­rei­den Jenni Pitko: Oulun Terwa Toweria kau­nis­tel­laan rajusti ha­vain­ne­ku­vas­sa, ke­hi­tys­yh­tiö vastaa kri­tiik­kiin – katso kuvat nel­jäs­tä eri kaa­va­eh­do­tuk­ses­ta

Kansanedustaja ja arkkitehti Jenni Pitko kuoppaisi huoneistohotellisuunnitelmat heti alkuunsa. Hänen mielestään kokonaisuus on Vänmanninsaareen liian massiivinen.

Oululaisvaltuutettu ja kansanedustaja Jenni Pitko (vihr.) julkaisi sunnuntaina 28. elokuuta Facebookissa päivityksen, jossa hän kritisoi Terwa Towerin havainnekuvaa. Hän myös esitti mielipiteensä tornitalon suunnitelmista rakentaa torniin hotellin lisäksi huoneistohotelli.

Arkkitehtien tekemä havainnekuva oli viime viikolla otsikoissa muun muassa Kalevassa, kun tornitalon hotellitoimijaksi valittiin Arina.

– Arkkitehtien tekemien havainnekuvien todenmukaisuutta on kritisoitu ennenkin ja tiedän kyllä itsekin arkkitehtina, kuinka visualisointivaiheessa voi houkutella asettaa sopivan vehreä puu strategisesti oikeaan paikkaan, kun suunnitelmassa on joutunut tekemään kiusallisia kompromisseja, Pitko kirjoittaa päivityksessään.

– Heijastukset ovat myös perinteisesti ollut hyvä keino häivyttää isoa massaa.

Tähän kuvaan Jenni Pitko viittasi päivityksessään, jossa kritisoi havainnekuvaa muun muassa liian heijastavasta ja läpinäkyvästä ulkoasusta.
Tähän kuvaan Jenni Pitko viittasi päivityksessään, jossa kritisoi havainnekuvaa muun muassa liian heijastavasta ja läpinäkyvästä ulkoasusta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.