Liikenne: Useat ket­ju­ko­la­rit lait­toi­vat Oulun ja Kem­pe­leen lii­ken­teen se­kai­sin

Mielenterveys: OYSin nuo­ri­so­psy­kiat­rian osas­tol­la toi­vo­taan apua kesällä avat­ta­vas­ta syö­mis­häi­riö­kes­kuk­ses­ta

Luitko jo tämän: Nyt puhuu Kärp­pien pu­heen­joh­ta­ja Heikki Kont­sas, mutta hen­ki­lös­tö­vaih­dok­sis­ta hän vai­ke­nee

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Vihreät päät­ti­vät mi­nis­te­ri­kier­ros­ta: Krista Mik­ko­nen si­sä­mi­nis­te­rik­si, Ohisalo äi­tiys­lo­man jälkeen ym­pä­ris­tö­mi­nis­te­rik­si

Kansanedustaja Emma Kari toimii Mikkosen seuraajana ympäristö- ja ilmastoministerinä Ohisalon paluuseen saakka.

Vihreät valitsivat uudeksi sisäministeriksi Krista Mikkosen, joka siirtyy tehtäviin ympäristöministerin tehtävistä.
Vihreät valitsivat uudeksi sisäministeriksi Krista Mikkosen, joka siirtyy tehtäviin ympäristöministerin tehtävistä.
Kuva: Lännen Media

Vihreät valitsivat vanhempainvapaalle jäävän Maria Ohisalon seuraajaksi sisäministerinä Krista Mikkosen, joka siirtyy paikalle ympäristö- ja ilmastoministerin tehtävistä. Vihreiden tiedotustilaisuuden mukaan päätöksessä painotettiin Mikkosen ministerikokemusta.

Krista Mikkonen jatkaa sisäministerinä myös Ohisalon vanhempainvapaan jälkeen. Ohisalon on tarkoitus palata vanhempainvapaalta töihin kesällä 2022, jolloin hän siirtyy ministerikierron myötä ympäristö- ja ilmastoministerin tehtäviin.

– Siirtyessäni puolueen puheenjohtajana ympäristö- ja ilmastoministeriksi voin antaa tehtävälle vielä aiempaa suuremman painoarvon ja tuoda teemat myös vielä aiempaa suoremmin myös hallitusviisikon neuvotteluihin, Ohisalo korostaa puolueen tiedotteessa.

Maria Ohisalo aloittaa vanhempainvapaansa marraskuun puolivälissä. Ympäristö- ja ilmastoministerin tehtäviin siirtyy Mikkosen jälkeen vihreiden kansanedustaja Emma Kari. Kari ja Mikkonen ovat kumpikin toisen kauden kansanedustajia.

Mikkonen kertoo yhdeksi tavoitteekseen maahanmuuton sujuvien prosessien saamisen kuntoon ja turvapaikkapolitiikan inhimillistämisen.

– Ohisalo on tehnyt kuluneen kahden vuoden aikana tärkeää työtä ihmisoikeus- ja perusoikeuksien sekä eriarvoisuuden torjunnan ja ennaltaehkäisyn nostamiseksi sisäisen turvallisuuden keskiöön. Iso laiva kääntyy kuitenkin hitaasti, Mikkonen kommentoi.

– Näen että sisäministeriön hallinnonalalla on vielä löydettävissä ratkaisuja, joilla maahanmuuton lupaprosesseista saadaan tänne saapuvan kannalta sujuvampia ja joilla turvapaikkajärjestelmästä voidaan tehdä kaikilta osiltaan ihmisoikeusmyönteinen, Mikkonen toteaa.

Vihreiden ministereistä ulkoministeri Pekka Haavisto jatkaa nykyisissä tehtävissään.