Reportaasi: Maail­man vaa­ral­li­sin vessa, ren­gas­rik­ko­ja ja odot­ta­ma­ton il­ma­len­to – hyppää kyytiin ja lähde ko­ke­maan, mil­lais­ta on ajaa läs­ki­pyö­räl­lä Kor­va­tun­tu­ril­le

Jääkiekko: Kärp­pien huip­pu­vi­rei­nen ve­nä­läis­vah­ti kertoo, kuka hän oikein on

Mainos: Kaleva Median ja­ka­ja­na saat vai­kut­taa omaan työ­mää­rää­si ja tienaat sen mu­kai­ses­ti. Klikkaa tästä täyt­tä­mään työ­ha­ke­mus.

Pääkirjoitus
Tilaajille

Vihreät jatkaa ka­peal­la pro­fii­lil­la matkaa kohti po­li­tii­kan vasenta laitaa

Tuoreista henkilövalinnoista päätellen vihreät ei edes halua avartua yleispuolueen suuntaan. Puolue on liukunut ahtaaseen rakoon vasemmalle. Kannatuksen nostoa ei helpota se, että ympäristö- ja ilmastoasiat ovat muidenkin puolueiden asialistalla.

Vihreiden eduskuntaryhmän ja puoluevaltuuston yhteiskokous maanantaina ratkaisi sen, millaisella ministerikaartilla puolue toimii sisäministeri Maria Ohisalon kohta alkavan vanhempainvapaan ajan. Tulos oli, että ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen siirtyy sisäministeriksi, ja ympäristöministeriön johtoon tulee kansanedustaja Emma Kari. Näin mennään, kunnes puheenjohtaja Ohisalo töihin palatessaan ottaa ympäristöministerin salkun haltuunsa.

Valinnat eivät olleet läpihuutojuttu, ja päätösten teko kesti pitkään. Jälkipuheita on herättänyt erityisesti se, että ministerinpaikkaa vaille jäi puolueen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Atte Harjanne.