Ihmiset: Ou­lu­lai­sen Paulus Män­ty­län, 33, rin­nas­sa sykkii jo kolmas sydän

Vanhat kuvat: 2000-lu­vun hauskaa hiih­to­elä­mää Oulussa

Luitko jo tämän: Heidi joi itsensä niin hir­veään kän­niin, että heräsi Oulun sel­viä­mis­ase­mal­ta

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Vielä puhdas Pe­rä­me­ri vaatii huo­len­pi­toa, sen osoit­ta­vat niin var­hai­set si­ni­le­vä­ku­kin­nat kuin Nal­li­ka­rin bak­tee­ri­on­gel­mat­kin

Nallikarin veden laadun ongelmat ja Perämeren varhaiset sinileväkukinnat ovat varoitussignaaleja. Perämeren veden laadun säilyminen hyvänä ei ole itsestäänselvää. Töitä ainutlaatuisen merialueen suojelemiseksi pitää jatkaa väsymättä.

Kesän hellejaksojen aikaan Oulun seudulla on tavattu lukea uutisia rantaelämästä Nallikarissa. Paikalliset asukkaat ja kauempaa tulleet ovat voineet pulahtaa auringon paahteesta Perämeren aaltoihin vilvoitusta saamaan.

Päättyneiden hellepäivien aikaan seurattiin kuitenkin uutisia Nallikarin uimakiellosta. Vedestä löytyi liikaa suolistoperäisiä bakteereja. Uskaliaita tai tietämättömiä uimareita Oulun tunnetuimmalla rannalla tosin nähtiin myös kieltopäivinä.

Viikon jälkeen bakteerien määrä on nyt onneksi jälleen riskittömällä tasolla. Nyt pitää vain toivoa, etteivät samat bakteerit tai muut veden laadun ongelmat pilaa rantalomakautta enää loppukesän aikana. Tämä olisi tärkeä myös Nallikarin maineen ja alueen kaiken matkailutoiminnan kannalta.

Samasta syystä pitää toivoa sitäkin, että nyt koetuille ongelmille löytyisi jokin lähde. Silloin uudet ikävyydet olisi helpompi torjua.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.