Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Kisa vaalien yk­kös­pai­kas­ta on nyt huip­pu­ki­reä, ja siksi pienet mo­kai­lut tai on­nis­tu­mi­set voivat rat­kais­ta lop­pu­tu­lok­sen

Rikokset: Yli­vies­kan kou­lu­puu­ko­tuk­ses­ta epäilty van­git­tu

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ve­too­mus Oulun kau­pun­gin hy­vin­voin­ti­lau­ta­kun­nal­le

Oulun kaupunki hakee 700 000 euron säästöjä ikäihmisten hyvinvointipalveluista tämän ja ensi vuoden aikana. Kaupunginhallitus päätti asiasta 31.8.2020.

Säästöjä haetaan muun muassa vuorohoitojaksojen rajoittamisesta säännöllisessä kotihoidossa. Vuorohoidon palveluille tehdään uudet kriteerit ja vuorohoito kohdennetaan pääasiassa omaishoitajien lakisääteisiin ja harkinnanvaraisiin vapaisiin. Niille säännöllisen kotihoidon asiakkaille, jotka ovat omaishoidettavia, turvataan vuorohoito jatkossakin.

Haluamme tietää, mitä tämä päätös tarkoittaa niiden omaishoitajien kohdalla, jotka eivät ole virallisia omaishoitajia, vaikka hoitavat esimerkiksi muistisairasta puolisoaan kotonaan?

Vetoammekin Oulun kaupungin hyvinvointilautakuntaan, että vuorohoidon kriteereistä päätettäessä huomioidaan myös ne epäviralliset omaishoitajat, jotka hoitavat esimerkiksi muistisairasta läheistään, jotta heille taataan myös mahdollisuus lepoon vuorohoitojaksojen avulla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.